Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Na razie jeszcze nie ale ostatecznie mam taki zamiar jeżeli ma to sens w tym przypadku.A pe podłączone do obudowy? Jeśli nie to bez sensu...
Tak wcześniej zworki były, ale gdy masę podłączyłem kabelkami z miejsca które pokazałeś na czarno to zworki usunąłem.
tak, masa idąca od pinu masowego, znajdującego się na płytce ips tuż obok pinu sygnałowego. Czyli mamy 2 masy na ips, razem 4 masy na obu ips'ach. Te wszystkie masy powinny spotkać się np. w złączu IPS GND i dopiero z tego złącza idziesz na gniazda RCA. Chyba, że przed gniazdami RCA masz coś jeszcze - to z punktu IPS GND idziesz osobno na każdy element przed RCA i ostatecznie również do RCA. To jest właśnie punkt wspólny. Z jego miejscem można eksperymentować bo to też się przełoży na granie. Tylko warto wiedzieć co się robi![]()
No to mam źlePoprawię i zobaczymy co będzie...
W i-amp 100 mam połączone te zworki do masy , żarzenie jest podłączone przez symetryzacje do masy , masa obudowy podłączona do masy głównej i obecnie nie występuje przydźwięk . Wcześniej buczenie u mnie powodował brak masy do obudowy i brak symetryzacji żarzenia czyli + i - do masy przez rezystory 100R . Radzę sprawdzić te połączenia , chyba że jest problem z jednym ips gdzieś masa jest nie tak lub inny błąd ...
Jakie użyłeś rezystory, chyba gdzieś mam jakieś 5W ale nie pamiętam jakiej wartości możliwe że coś koło 47Ohm - nadawały by się?Ja to ostatnio zrobiłem przez dwa rónwolegle połączone rezystory 5watt'owe.
Jakie użyłeś rezystory, chyba gdzieś mam jakieś 5W ale nie pamiętam jakiej wartości możliwe że coś koło 47Ohm - nadawały by się?
Kable sygnałowe powinny być ekranowane! Nie jakieś skrętki lub głośnikowe. Wydaje mi się, że żarzenie lamp powinno być niezależnym osobnym obwodem tzn jego masa nie powinna być połączona z masą wzmacniacza. ale tu mogę się mylić bo lampy to nie moja bajka...
Kable sygnałowe powinny być ekranowane! Nie jakieś skrętki lub głośnikowe.