• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

ile litrow na dwa lazary

Reakcji
0
Prosze o pomoc.Chce zrobic skrzynie do dwoch lanzarow maxp124d.Ma to byc bass reflex skrzynka z prostokatnym reflexem.Liczylem w win sd i wyszlo mi 80,6 l.Czy to dobry wynik?I z tym refleksem mam problem a mianowicie z wymiarami bo chce go zrobic z mdfu.Moze mi ktos to sprawdzic bylbym wdzieczny

Podaj jego TS albo link do nich. Do symulacji mozesz uzyc bassboxa pro jest troszke bardziej zaawansowany od winisd.

krzyszyla, nikt niechce pomoc bo mamy juz dosyc podawania gotowych wynikow "na tacy"
staramy sie zmusic kogos do wysilku i zdobywania wiedzy... pobawiles sie juz programem (i tak zapewne niewiesz sam co ci tam wyszlo) i uzyskany wynik moge przyjac jako odpowiedni (na 2 glosniki)
jak juz masz te 80 litrow to wpisz strojenie na 40Hz i kliknij na ksztalt tunelu - zmieni sie na prostokat
wtedy wpisz wymiary tej "szczeliny" na np wysokosc obudowy i szerokosc min 25mm. porownaj otrzymana powierzchnie z okraglym odpowiednikiem (najwygodniej na jednego 12" byloby 10cm srednicy) i jak powierzchnia bedzie conajmnieje taka sama to wtedy sobie odczytasz dlugosc tunelu w zakladce VENT

jak teraz napiszesz ze prosisz o pomoc z policzeniem wymiarow skrzynki to dostaniesz ostrzezenie :evil:

Powrót