• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Ile te "kolumny" moga kosztowac?

ja bym je wziął, ale tylko jakbym już miał na nie klienta... można by je troszkę odrestaurować (oczywiście nie przesadzając z nakładami) i upchnąć jakiemuś nieaudiofilowi....

dobra.. koniec... BIORE JE :D... jutro albo pojutrze, albo w ciagu najblizszych kilku dni.... jak bede je juz mial to tu fotki zapodam tych zlomow :)

a ja mam pytanie co do tych skrzynek. mam takie dwie u babci ale nie ma w nich glosnikow sa gwizdki tylko, jak bylkem maly o sie bawilem nimi i z tad ich brak;p mam zatem pyatnie co mozna do nich wstawic na zastepstwo? macie jakies propozycje? oczywiscie jak najtaniej!! moze cos z stxow??:P

Przy wsadzeniy GDN 16/50/8 trzeba spiłowwać otwór w ZG15 :).Mam te GDN16/50/4 x2 w polskich kolumnach ZG25 :).Całkiem nieźle grają jak za 18zł.Jedynie kontrowersje budzi mikroskopijny magnesik :)

Obiecalem zdjecia no i są:

http://www.vengeance.com.pl/wrona/unitry - tam jest 6 zdjec

A moje plany wobec nich:

Wstawić terminale [już kupione]
Zerwać siatke i zaszpachlowac łączenia plyt
Wymienić zawieszenia niskotonowych
Wymienić okablowanie w nich
I okleić czarno-szarą wykładziną

nie chcę tworzyć nowego tematu który by zaśmiecał forum więc pytam tutaj:
co może być przyczyną że głośnik GDN 16/15/1 trzeszczy?
przy wciskaniu membrany trochę chaczy...
co mogę na to poradzić?

cewka trze o nabiegunnik - jaki wniosek? jest przyjarana...
pozostaje wymiana samej cewki

Molibden, ale wygoda, wyglad, praktycznosc... a nie taki ogon wystający :)
sie zastanawiam, czy obic to wykladzina.. czy pofornirowac

Digital ma rację, terminale się przydadzą...

Własnie skończyłem oklejanie obudowy (jednej) - okleiłem okleiną samoprzylepną w kolorze buk.

Jeszcze nie długo dodam terminale (często przestawiam kolumny i lubię dodatki tego typu ;), wymienię okablowanie, no i być może wysokotonowe...

Czy opłaca się wymieniać wysokotonowe na:
http://allegro.pl/show_item.php?item=45650592 ??

Jak dla mnie kolumny STEREO jak trzeba, graja narazie podłączone do komputera (nie czepiajcie się jaki napęd bo wstyd się przyznać, tyle że to narazie gra :P)

Nie opłaca się wymieniać na te tuby. Tuby to ogólnie syf a te w 9/70 szczególności, cena też mówi za siebie. Zostaw tak jak były GDW 9/15/3. Później możesz dać jeśli trzeba GDW 9/60 8ohm.

Powrót