• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Ile warte jest diyaudio.pl ??

Widzialem to juz jakis czas i nie wrzucalem bo cos mi sie to wydawalo nie teges... ciekawe na jakiej podstawie jest ten cennik...

np nasza-klasa 133,75mln zl co sie zgodzic moge, ale
allegro 67,34mln to w sumie nieduzo...

ebay.com wymiata :razz: $538.97 Million

stronka malej grupy rowerzystów na ktorej info praktycznie niema, tylko pare rozmow i gielda - 700k pln... wiec...

Ale tutaj nie chodzi głównie o zawartość stony ale o np ilość wejść na nią. Nie znam się na tym ale mój znajomy zajmujący się tworzeniem i obsługą stron www kiedyś coś mi o tym opowiadał. Jak stronka ma popularną nazwę i tagi oraz na innych stronach są odnośniki do niej (a na niej odnośniki do tamtych stron) to wtedy winduje się do góry wartość tej strony bo dużo jest na nią wejść - może to trochę nie dokładnie opisałem ale jakoś tak zrozumiałem z tego co mi tłumaczył. Sprawdzałem właśnie stronę tego kumpla i jest warta ~450 tys. i ma ponad 600 wejść dziennie - a mogę się założyć, że na pewno nie wchodzi tam tylu ludzi celowo bo to dosyc specyficzna tematyka (klapy dymowe). Stronka ma zaledwie 4 podstrony i w sumie jakieś 2 strony A4 tekstu i 10 zdjęć.

Dla mnie może i być warta 100zł jako strona. Jako skarbnica wiedzy, klimat i cały ogół tego portalu to jest bezcenna :mrgreen:

Prawde mówiac strona nic nie jest warta dopuki ci ktoś nie zaproponuje pieniędzy. Można tak szacować ale w zasadzie nie ma to wymiernego przełożenia na zarobek jaki ta strona miałaby generować bo jak wiadomo Q dokłada do interesu zeby to funkcjonowało. Ktoś kto chciałby odzyskać te 37 tys wyłozone na diy móglby sie mocno pośliznać bo niby jakby miał to zrobić? Reklamami ? Buhahaha juz widze to "zadowolenie" userów i sukcesywny spadek odwiedzin do calkwitego upadku serwisu po 2 miesiacach. Popularność nie tak łatwo przekuć na pieniadze.

Re: Ile warte jest diyaudio.pl ??

ŁukaszN napisał:
http://bizinformation.org/pl/www.diyaudio.pl

hehe ciekawe ;)
Jak swoje kolumny na teslach wystawisz na allegro za 10 000zł to też będą ,na tej samej zasadzie , tyle warte ;]

toma085 napisał:
i nie ma reklam.

Trudno się zgodzić z tym, że nie ma reklam, ponieważ są. Z programu google adsense czasem się wyświetlają, w co którymś tam temacie...

No i stx.pl ma tu darmową reklamę.

Powrót