Dziękuję wszystkim za pomoc i informacje.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Pewnie że lepiej było by zrobić 3 way gdzie na dole będzie min 22cm głośnik basowy,ale czasami staje się to mało realne ze względu na wielkość
obudowy w stosunku do pomieszczenia w którym ma to grać.U mnie jest właśnie taka sytuacja posiadam kolumny DIY SS 9700+Usher 8948a i od jakiegoś czasu
myślę o przebudowie tego zestawu,pierwszym wyborem było 3way czyli dokupić tylko Ushera 8955 zrobić nowe skrzynki i sprawa załatwiona,jednak jak zacząłem
wyliczać potrzebną wielkość skrzynki to okazało się że jest to zbyt duży mebel do mojego pomieszczenia i myślę że to w większości przypadków jest ograniczeniem.
W tej chwili myślę aby dokupić parę 8948a i zrobić 2,5way lub 3way na tych samych wielkościach przetworników.Co jest lepszym wyborem nie mam pojęcia.
Problemem największym jest chyba zakup dwóch 18tek, które nie ustopią jednej 20tce w jej cenie.Nie zgodzę się że 3-drogi z dwoma 18 na basie nie mają sensu. Niewiele ustępują konstrukcji z dużym głośnikiem, mógłbym nawet rzec że w przypadku takiej konstrukcji bas jest znacznie "szybszy" i nie ciągnie się jak z dużego głosnika. Osobiście gdybym miał wybierać chyba jednak zdecydował bym się na dwie 18stki na basie. Za taką konstrukcją przemawia także mniejsza obudowa.