• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Informacja dla forumowiczów o stanie rzeczy.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Reakcji
4
Oczywiście po tak długiej i NAGŁEJ przerwie w poprawnym działaniu forum jak i wortalu, każdy z forumowiczów jest zapewne ciekaw "co się tak naprawdę stało?".

Mam nadzieję, że wszystkiego dowiemy się w tym wątku ( po czym każdy wyrazi swoje refleksje i zdanie jak zawsze ;) ) .

Niestety ja nie mam pojęcia o co tu chodzi to pytanie kieruję do administratora [ Quester'a ] oraz adminów.

Jakiś wrogich hackerów mamy :evil: ?

Prądu brakło? ;)

nikt nie zostal o niczym poinformowany, nikt nic nie wie.
na szczescie forum dziala i jak widac baza nie ucierpiala. (ufff) a jak bylo dawniej kazdy pamieta;)

Też mi się wydaje, że serwer nie został opłacony. Gdyby była jakaś poważna awaria to nie byłoby komunikatu "Konto zablokowane" :wink:

A więc po kolei:

diyaudio.pl
Mieliśmy bardzo upierdliwy atak jakiegoś crackera na nasz serwis (mailbombing, brute force) zmierzający do destabilizacji serwera i złamania haseł, a co za tym idzie jest jasne, że do włamania do serwisu. Ponieważ jednak cracker zmieniał IP z prędkością kilku na sekundę, więc nie było innej możliwości wyblokowania jego działań jak zawieszenie konta w ogóle. Do konfiguracji serwera zostały dodane dodatkowe reguły zabezpieczające i mam nadzieję, że problem mamy z głowy, jednak nie jestem w stanie tego obiecać. Bądźcie więc przygotowani na ewentualne kolejne przerwy w działaniu, jeśli nasz "przyjaciel" sobie przypomni o nas.

audiomania.info
Na skutek błędu serwera uległa uszkodzeniu baza danych serwisu. Trwają prace nad jej naprawą. Sądzę, że już nie długo i audiomania także stanie na nogi.

P.S. Bardzo dziękuję wszystkim, którzy informowali mnie o stanie serwisów - bardzo to doceniam, ponieważ prawdopodobnie dzięki temu uniknęliśmy włamania. Na koniec życzę Wam i (nieskromnie) sobie jak najmniej takich problemów ;)

chciałbym tak umieć władać wierszem polecenia i programami jak nasz nieprzyjaciel ;)

Skoro wszystko już wiemy toooo... elo

... pozdrawiam :cool:

Wątpię, aby kolejne posty przyspieszyły podniesienie się Audiomani.

Możecie być pewni, że Quester robi co w jego mocy i na ile mu czas pozwala, aby Audiomania wróciła jak najszybciej. Dlatego uprzejmie proszę o uspokojenie nerwów i cierpliwość - Audiomania wróci, prędzej czy później.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót