Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
ale jak na zlosc w mojej przejsciowce brak kabla :[ (komu ja to ostatnio pozyczyalem?)Instalacja Windows bez cd-romu
Potrzebny adapter-przejściówka hdd 2,5 na 3,5 cala (ewentualnie kieszeń pod usb)
1) Wyciągamy dyska z komputera podłączamy go pod wyłączony komputer z Zainstalowanym:
95, 98, ME, 2K, XP, 2K3
2) Odpalamy kompa i upewniamy się, że nasz BIOS go zobaczył (odpowiednio ustaiwamy zworki)
3) Jeżeli po uruchomieniu XP znalazł on nasz poprawnie podłączony Dysk,
to sprawdzamy na której Partycji chcemy zainstalować nasz Nowy System
(i zapamiętujemy Litertkę Partycji np: G)
4) Odpalamy "cmd" lub "cmd.exe" w uruchom, jak Kto woli
5) w "czarnym okienku" wpisujemy:
X: (gdzie X: to literka CD/DVD z Instaką XP) -> [ENTER]
cd i386 -> [ENTER]
(dla Zaawansowanych: cd /d X:\i386)
winnt32.exe /tempdrive:G /makelocalsource /dudisable /noreboot /syspart:G -> [ENTER]
(gdzie G to litera naszej Partycji na Której chcemy zaisntalować Nowy System -
wcześniej zapamiętanej)
6) Z instalatora Wybieramy: Nowa Instalacja
7) Podajemy "Numerek Seryjny" i czekamy aż Instalator skończy kopiować pliki na Naszą
Partycję
8) Wyłączamy komputer, odłączamy Dysk...
9) Ustawiamy poprzednią Konfigurację Dysku, jeżeli ją zmienialiśmy i INSTALUJEMY XP
NA KOMPIE BEZ DYSKIETKI I PŁYTY
Realne rozwiązanie to zewnętrzny CDrom
PS: Napęd na USB też nie pomoże
do przejsciowki kabla braklub wyciąganie HDD i instalacja Windowsa na nim przy uzyciu innego kompa.
[tak, jest XP. ale tak zasmiecony ze dziala bardzo wolno
To może podłącz w to miejsce cd-rom z kompa stacjonarnego? Tylko na czas instalacji.. Nie wiem czy się będzie dało, ale może jakoś się uda.
to spróbuj moim sposobem z wirtualnym dyskiem, wgrac z systemu windows xp nowy system na drugą partycję wg. postu #12.
ale i tak kabla nie mam!Proponuje jak cudny90 podłączyć dysk pod PC instalka
troche bez sensu. chce format zrobic zeby pozbyc sie wirusow. jak bede instalowal system na obu partycjach to nigdy sie ich nie pozbede. a kopiowanie calej partycji na inny komp troche mi sie nie usmiecha
Paweł, no to się zdecyduj chłopie bo albo czegoś nie masz, albo NA coś nie masz, albo Ci się nie chce.
hehe.. nie zrozumiałes o co mi chodzi. wytłumaczę przykładem: