spokojnie nic im nie jest, mimo że leżą to dbam o nie jak oczko w głowie i nie zostały porysowane...
---------- Post dodany o 13:39 ---------- Poprzedni post o 16:03 ----------
doszło wreszcie trafo
teraz już tylko składać ale z czasem kiepsko

będę się starał i tak jak najszybciej, chcę wreszcie tego posłuchać

---------- Post dodany o 22:43 ---------- Poprzedni post o 13:39 ----------
Właśnie obie końcówki odpaliłem ale bez zobla itd na wyjściu bo to znajdzuje się w zabezpieczeniu, natomiast nie wiem czy zobel itd które znajdują się jak wspomniałem w zabezpieczeniu mają na to wpływ ale jak na razie napięcie stałe na wyjściu jest dość spore - 60mV w drugiej natomiast ok 90mV natomiast ona jeszcze nie do końca wyregulowana, mimo wszystko jest dość znacznie słyszalny brum w kolumnie... na razie podłączałem pojedyńczo do trafa i zasilacza...
---------- Post dodany o 23:27 ---------- Poprzedni post o 22:43 ----------
odpaliłem też zabezpieczenie z racji tego że chciałem sprawdzić, nic to nie zmieniło, napięcia stałe na wyjściu 60-80mV i brum w kolumnie. Na wejściu zworka, brum zarówno w jednym jak i drugim kanale ale podłączam pojedyńczo. Na dzisiaj już wystarczy wszystko jest odpalone i sprawne, trzeba tylko uporać się z tym brumem.
---------- Post dodany o 08:15 ---------- Poprzedni post o 23:27 ----------
kolejna sprawa, po podłączeniu zabezpieczenia bias rośnie, po ustawieniu 10mV tak jak mam to powiedziane i podłaczeniu wyjścia wzmacniacza do zabezpieczenia prąd rośnie do ok 30mV obstawiam że regulacji trzeba dokonywać z zabezpieczeniem bo chyba tak przecież robi to accu - po złożonym całym wzmaku, w zabezpieczeniu znajduję się rezystor z kondem do masy i rezystror z cewką i dopiero do kolumny. Ktoś coś pomoże ??