• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

INTERFEJS AUDIO! JAKI WYBRAĆ

Reakcji
0
Witam, nie wiem czy dobrze trafiłem w dział, no ale cóż zapytam tutaj.

Poszukuje od jakiegoś czasu interfejsu audio do nagrywania wokalu.
Dodam że posiadam mikrofon pojemnosciowy RH Sound HSMC 001.
Mikser studyjny SoundCraft Notepad Spiryt.
I myślałem nad interfejsem Lexicon Alpha. Jeśli ktoś miał doczynienia z takim interfejsem proszę o odpowiedz.

A i czy 44.1 i 48kHz częstotliwość próbkowania to wystarczająca, żeby dobrze odwzorować wokal w formacie mp3. ??

Ja się kiedyś bawiłem w takie sprawy, 44.1 (320kb/s) wystarczająco. Robiłem nagrania koncertów kolegi za pomocą dobrego miksera i karty muzycznej PCX. Potem zacząłem nagrywać każdy instrument osobno , więc zakupiłem 2x(M-AUDIO Fast Track Ultra 8R) i do tego program n-Track. kapela się rozpadła sprzęt został :)
44.1 kHz taką częstotliwością próbkowania masz nagraną zwykłą CD ( taką ze sklepu :) )

Ostatnia edycja:
Rozejrzyj sie w ofercie creativa z serii EMU, no i raczej poszukaj porady na forach zwiazanych z naglosnieniem/nagrywaniem profesjonalnym.

Powrót