• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Internetowy sklep Tesli

Internetowy to astronik lub Allegro, wewntualnie u mnie w mieście pozbywają sie głosników Tesli jak jakieś konkretne to mogę zapytać :) Overclocker z forum u mnie tak kupował ARZki :)

Paweł grzebałem po necie i cena tego ARN 180 to ~70zł ale widać nikt się nim nie interesował od nas z forum.

Wysłałem zapytanie o ceny Arn 150, 180, 230 zobaczymy co odpiszą. Jak oceniasz Paweł parametry tego Arn 180 z pdfu, bo ja się w tym nie orientuję zbytnio.

[ Dodano: 2010-01-04, 16:42 ]
Nie mogę już edytować postu, ale znalazłem to http://zap-audio.pl/sklep/index.php?main_page=product_info&products_id=438

po parametrach niewiele da sie ocenic w budzetowej klasie
trzeba by kupic i przetestowac
ale za 60zl to ciezko bedzie powtorzyc sukces poprzednika :???:

Jakby zostawili zalety poprzedniego ARN-a (bas...) i dodali trochę średnicy, to za tą cenę można by się tym zainteresować... Bass ze starego ARN-a to naprawdę coś... Ale mam wrażenie że taka ilość basu jest skutkiem właśnie owej dziury na średnicy i jak się załata tą średnicę to zniknie trochę basu...

Popularność wynikała z ceny i dostępności - tesle były dosłownie wszędzie do kupienia, teraz to się zmieniło i prawie nigdzie ich nie ma.
Osławiony ARZ kosztował niegdyś 25zł, teraz na allegro są po 58zł i też się sprzedają.

Arn 150 by był konkurentem dla stxa 14-100-8scx jakby okazał się dobry.
Arn 180 konkurent dla 17-140-8-SCX
Arn 230 dla 22-140-8-SCX

Jestem ciekawy jakby wypadły w porównaniu z tymi głośnikami stxa te tesle.

Znacie może jakieś inne sklepy gdzie w rozsądnej cenie dostanę Teslę ARN 150-03/04 ?

Astronik - brak produktu, w dodatku nie odpisują na maile
Prolech - brak produktu,
naglosnienia.com - nie odpisują na maile ale ok msc temu mieli tylko 2 głośniki na stanie

Z tego co znalazłem to tylko allegro ale aż 48zł za szt

marcinio, weź sobie daruj te tesle bo na polskim rynku w zasadzie już ich nie ma, a jak są to niedobitki w kosmicznej cenie...

Prolech zawsze miał dobre ceny. Kiedyś kupowałem u nich tesle na moje 3way. Teraz nie wiem jak z nimi jest, coś mi sie wydaje ze nie prowadzą sprzedaży detalicznej ale trzeba by sie ich zapytać.

takero, po tym jak widzę, jak ciężko go dostać to masz rację ale niestety już mam sc10 i elementy zwrotnicy do kompletu :/ Miał to być zestaw o jakim marzyłem dawno temu ale nigdy nie miałem na niego wystarczająco pieniędzy.
Mam jeszcze pomysł na jeden sklep zobaczymy co odpiszą, jak nie to mam niewielki wybór w gotowych projektach do sc10 jest tylko tonsil 16/50/6 i STX18-120-6SW ale patrząc na szybko w necie też są trudno dostępne.

ŁukaszN w Prolechu jak pisałem nie mają, zresztą kiedyś wysłali mi arn 150-05 zamiast 150-03, innego dnia nie wiedzieć czemu nie zrealizowali innego mojego zamówienia, więc strzelam focha ;)

Powrót