Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
więc wpisz te 75mm i zobaczysz czy zmieścisz długość wyliczoną przez program. jeśli nie to trzeba kupić wysyłkowo coś o mniejszej średnicy i długości.W programie WinISD w przypadku obudów wentylowanych mamy taką zakładkę jak Vents, w której podawana jest średnica i długość rurki br, którą
stroimy obudowe na daną częstotliwość. Wartość te możemy śmiało zmieniać (jedostki zmieniamy poprzez kliknięcie na nie). I tak:
Vent diameter - średnica
Vent length - długość rurki
Vent mach - prędkość powietrza w rurce
Długość rurki liczona jest przez program, my podajemy tylko średnice. Jeżeli damy za małą rurkę, a dodatkowo obudowa będzie mała to prędkość
powietrza w rurce będzie za duża i będziemy słyszeć nieprzyjemne świsty powietrza. Wtedy program wartość Vent Mach wyświetli nam na czerwono,
jak będzie wartość dopuszczalna to będzie to na zielono.
kremien, a pomyslales o tym ze nie kazdy ma wielki, nowoczesny monitor? duza fotka na forum moze byc w max 800pix szerokosci! | ![]() |
zamiast symulowac cos to posluchajkremien napisał:Zastanawiam się, czy warto podbijać niskie tony, czy zrobić raczej płaską charakterystykę.
a nie mogles wkleic poprostu miniaturek?kremien napisał:PS Przeskalowałem obrazki do 800x600 i mam nadzieję, że teraz będzie spoko, bo u mnie takie maleństwa są, że nie wiem czy wszystko widać jak coś to mówcie to przeskaluję je jeszcze raz
a czemu nie poszukasz moich projektow?kremien napisał:Teraz zabieram się za projektowanie obudowy. Umieszczę tutaj efekty swojej pracy.
wklejalem tutaj chyba ze 3 projekty obudowy na ten glosnik...