• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

inwerter fazy

Reakcji
0
Siema.
1. Wiecie może czy istnieje coś takiego jak program odwracający faze o 180* ? Wiecie: odpalam to na kompie, mostkuje kanały. Tak jak w przypadku urządzenia dodawanego przed wzmacniaczem.
2. Posiadacie może schemat, albo wiecie jak zrobić inwerter zasilany 63v? Widziałem schemat na 12v, ale potrzebuje coś na 63v :P
3. Jeśli nie macie schematu, to może powiecie mi jak zmniejszyć napięcie z 63 na 12v?

jezeli to cos co jest zasilane z 12V pobiera kilka mA to mozesz to zrobic zwyklym rezystorem, R=U/I :) tak do 16-17V a pozniej stabilizator 7812

GeTaS napisał:
1. Wiecie może czy istnieje coś takiego jak program odwracający faze o 180* ? Wiecie: odpalam to na kompie, mostkuje kanały. Tak jak w przypadku urządzenia dodawanego przed wzmacniaczem.
kX-y , ale tylko jeśli masz dźwiękówke SB live.
GeTaS napisał:
2. Posiadacie może schemat, albo wiecie jak zrobić inwerter zasilany 63v? Widziałem schemat na 12v, ale potrzebuje coś na 63v
obniż napięcie, wpierw rezami np, a potem jakiegoś stabilizatora daj. Nie ma opampów na 63v.

no ok. wszystko ładnie pięknie, ale jaka wartość tego rezystora?? Jestem cienki z elektroniki(jestem informatykiem na II roku ) ;]
ile taka karta może kosztować?

hoho bylo... w gimnazjum chyba 1 klasa :PP zapomniało się troche :evil:
kurde żebym wiedział, że teraz to będzie przydatne .... poszedł bym na elektronika :grin:

no ładnie, leniwa młodzież nam rośnie ;).
a tak na serio to czy może być jakiś prostszy układ jak dzielnik napięcia? przecież to można ze zwykłej proporcji wyliczyć. to nawet nie jest fizyka tylko matematyka, a ta na informatyce powinna być chyba maglowana non stop.

wiesz co mamy na informatyce? pascala, office'a i inne pierdoły :P Nic takiego jak dzielniki napięcia nie mieliśmy

Powrót