• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

iPhone PRZEJŚCIÓWKA - ADAPTER na słuchawki

Reakcji
0
Witam.
chciałbym wykonać przejsciówkę do iphona.
Jakies pomysły? Ceny w sklepach internetowych niby kozystne ale po co mam czekac i zamawiac ew ciemno?
Lutownicy sie nie boje i czuje sie na siłach by to zrobić niestety nie wiem jak :oops:
Fota podglądawa jak wygląda przejściówka:

Załączniki

• iphone_129.jpg
    iphone_129.jpg
    17 KB · Wyświetleń: 0
moze nie do konca na temat, ale przedluzka w sluchawkach aurvana live idealnie pasuje do iphone'a. niestety funkcji mikrofonu sie wtedy pozbywamy

Rachunek jest prosty,
końcówka jack - 3zł
wtyk jack - 3zł
przewód - 1zł

a na półce obok znajdziesz gotową przejściówkę za 5-6zł jakościowo nie odbiegającą od tej co zrobisz sam.

W sklepiku z elektronika w mojej miescinie raczej nie kupie takiej przejsciowki.
Ogolnie bieda. A moze szukac w jakis innych sklepach?

Matt.3, daj sobie spokój i kup przejściówkę na allegro.

Szkoda czasu na bawienie się w lutowanie dupereli, a dasz 5 zł wiecej i masz elegancką przejściówkę fabrycznie zbudowaną

Znięchecacie go :P
Chce niech zrobi, poduczy się przy okazji i będzie zadowolony :D

Dużej różnicy w kosztach nie będzie

odswieze troche temat bo mam pytanie - do czego taka przejsciowka sluzy? do podlaczenia normalnych sluchawek?
niewiecie moze czy istnieje cos takiego do telefonow noki?

nie. cos takiego jak fotka na poczatku tematu. mam 3110c a tam sluchawka nienadaje sie do niczego :| nawet do preprowadzenia rozmowy
ale rozchodzi sie o to ze trzeba tam jakos telefon oszukac z mikrofonem itp

Pawel S., mam 6120c i dokupiłem sobie takie coś:

http://allegro.pl/item426294582_przejsciowki_jack_2_5mm_3_5mm_24k_sklep_w_wa.html

Przy podłaczeniu telefon pyta się mnie jaki tryb wybieram, czy słuchawki czy stojak muzyczny. W obu trybach muszę używać mikrofonu z telefonu. Mi to nie przeszkadza.
Bardziej przeszkadza mi to ze jakość tego wyjścia na słuchawki jest tak marna, a jakość muzyki z nokii klasycznych jest katastrofalna, o czym będziesz miał za pewne się okazje przekonać. N95 czy muzyczne to już inna bajka, inny procesor odpowiada za to.

wasik1989 napisał:
Bardziej przeszkadza mi to ze jakość tego wyjścia na słuchawki jest tak marna, a jakość muzyki z nokii klasycznych jest katastrofalna, o czym będziesz miał za pewne się okazje przekonać
hmm... to ja moze najpierw przetestuje ta sluchawke na lepszym zrodle :mrgreen:

Pawel S., tutaj też mogę Cie uprzedzić, ta też nie gra ;) coś jak słuchawki z kiosku za 4zł ;P Sony ericsony mają nieporównywalnie lepsze brzmienie na słuchawkach zewnetrznych niż te nokie, ale SE nie mogę juz scierpieć :evil:

Powrót