• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jak i gdzie zamontować głośniki w kaszlaku????

• Autor wątku Autor wątku ogloc
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
!!!WITAM!!!
Mam 26LETNIEGO :mrgreen: kaszlaka, tzn MALUCHA i mam problem bo kieszonka z radia nie jest pod wymiar teraźniejszych radii i gdzie dać głośniki.
Może ma ktoś jakieś pomysły, lub już na własnej skórze przetestował jakieś miejsca na głośniki.
Nawet może fotki można by dać z tymi głośnikami.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!SERDECZNE DZIĘKI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

glosniki najlatwiej umiescic na polce z tylu a jezeli masz troche zdolnosci to w drzwi (tak jak hellrider - poszukaj opisu tutaj). jezeli chodzi o suba to chyba do wyboru masz tylko 2 miejsca: kanapa lub bagaznik. jezeli chcesz montowac do bagaznika to niestety trzeba blache ciac :twisted:

Tylko nie wierc dziury w tylnej pólce.
Prawidłowo umesc głosniki w drzwiach.
Najlepsze miejsce dla syba to bagażnik.
trzeba wyciąć otwór w blasze nad pedałami.
Przykręcic na to wiorówkę (18mm) z otworem wielkośći górnego zawieszenia woofera.
uszczelniasz silikonem wszelkie szpary pomiedzy blacha a wiorówką.
przykręcasz głosnik.
Gra naprawdę fajnie.
Mocny bas którego nie widać w kabinie (mam tutaj na mysli wszelki pomysły w stylu wkładania do malucha na tyną kanape pełnowymiarowych kolumn głosnikowych.
Rozwiazanie któe proponuje osobiście przetestowalem na swoim maluszku.
Efekt jest naprawde dobry.
polecam

ogolnie nie powinno byc problemow jezeli chodzi o naglosnienie jedynym problemem moze byc to ze maluch to maluch i ciezko cokolwiek gdziekolwiek zmiescic :)
polecalbym pokombinowac i niskotonowca np na polke z tylu a z przodu jakis odseparowany :)

ditomek, wszstko jest spoko, ale jesli ktos ma lub mial puknietego maluszka w przod.. to nie ma ciula zeb sie nie llo podczas deszczu do bagaznika. w zimie czesto w bagazniku mamy tez bialo.... Wiec uwazajcie sobie z tymi subami pod maską......

Witam.
Jakiś czas temu robiłem u siebie w maluchu panele na głośniki. Miejsce które wybrałem to nadkola. Cała trudność polegała na tym, że całą konstrukcję musiałem wykonać z żywicy. Dosyć drogo mnie to wyszło, nie licząc włożonej pracy, ale w połączeniu ze wzmacniaczem sony i głośnikami blaupunkt velocity, gra naprawdę ślicznie. Niestety sens słuchania jest taki, że najlepiej się to robi podczas postoju, z oczywistych względów. Ale to był mój początek z zabudowami z żywicy, co zresztą wyszło naprawdę ładnie. Postaram się niedługo zamieścić kilka fotek.

Jak wszystko skończę zapodam sesyjkę zdjęciową, czekam na radyjko i wszystko lutuję ;)

eXe, ja czekam na wzmak ;) i glosnik,,,, Tez zapodam sesyjke... <lol> tylko cholera wile ile mi zejdzie zabudowal tyłu...

Powrót