• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

jak jest z magnesem w głośniku??

Reakcji
0
witam, chciałem się zapytać jak to jest z magnesem w głośniku?? chodzi mi dokładnie o bieguny, gdzie jaki biegun?? czy wszystkie głośniki mają tak samo?? a piszę ten temat bo chcę zrobić sobie głośniki wszystko mam ale nie wiem jak dać ten magnes?? proszę o pomoc

no a jak mam jeszcze pare innych glosnikow?? to chyba na jakosc dzwieku??
bo mam kosz, nadbiegunniki, cewke z stx, membrane zawieszenia, no i chce to zlozyc wszystko to nasuwa mi sie jeszcze jedno pytnie, czy ta owa cewka tez moze byc podlaczona byle jak?? chcodzi o + i -??

Magnes możesz włożyć dowolnie, a plus i minus określisz po wychyleniu membrany, bo jeżeli do + podłączysz wyższy potencjał niż do -, to membrana musi wychylić się w górę.

aha, czyli magnes obojetnie jak tylko cewka musi byc dobrze?? a jak magnes w jednym glosniku dam tak a drugi odwrotnie, ale cewki dobrze to moze byc takie cos ze membrana w jednym bedzie chodzic w jedna strone a druga w druga?? musze sie wszystkiego wypytac zeby potem nie bylo niedociagniec :-))

" jednym bedzie chodzic w jedna strone a druga w druga??"

to zalezy jak podepniesz glosnik ....

Powrót