• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

jak odinstalowac directx z xp

• Autor wątku Autor wątku aryan
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
zainstalowalem directx 9.1 a;le jak chce uruchomic gre to komp sie resetuje i pokazuje sie niebieski ekran (awaryjny) po resecie komunikat sys win odzyskał soprawnosc po powaznym bledzie , jest to wina direct x jak go odinstalowac??????/

PS ponowne zainstalowanie wczesniejszego directa x nic nie działa pbo 9,1 ciaglwe jest !!!

Zaraz skąd wziąłes tego directa, że niby Ci namotał

ja uważam, ze to wina sprzętu, najprawdopodobniej ramu lub procka, kiedy wystepuje blue screen sczegolnie w xp to najczesciej tego wina

proponuje sciagnac program memtest czy jakos tak i posprawdzal pamieci

następnie proponuje posprawdzajc temperaturki procka w stresie

do sprawdzenia temp proponuje program speedfan a do podstersowania nie pamietam chyba prime

to nie wina pamieci ani procka, temp na pełnej wydajnosci sa ok, taki z pirackiego max pain 2, przed próba zainstalowania maxa taki problem nie wystepował !!!!!!

JAK ODINSTALOWAC DIRECT Z XP!!!!!!!!!!!!!!!!!!???????????????

Zapytaj google i po kłopocie.
Też kiedyś musiałem odinstalować directX, jakimś programem to robiłem ale już nie pamiętam nazwy.

Usuń pliki z c:\windows\system:

ddraw*.* dsound*.* dinput*.* d3d*.* ddhelp.exe dplay.dll dpwsock.dll dpserial.dll dpmodemsx.dll dpwsockx.dll dplaysvr.exe vjoyd.vxd joy.cpl directx.cpl

Usuń klucze z "directx" z HKEY_LOKAL_MACHINE\Software\Microsoft

Za ewentualne problemy z kompem NIE ODPOWIADAM. Ostatecznie sięgnij po soft do tego przeznaczony

Było coś takiego jak directX eradicator, mam wersje ktora działa do dx8.1 Poszukaj na google 'dxerad' albo 'dxe'

Powrót