• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

jak podłaczyć głośniki

Reakcji
0
Witam ,kupiłem głośniki Arn 150 i sc10n i zanim dozbieram na zwrotnicę to chciałbym je podłączyć żeby się wygrzewały i przy okazji posłuchac jak grają,Pytanie jak je podłączyć i dać jakiś kondensator podpowiedzcie coś i jak można to dużymi literami bo słaby jestem z elektroniki.Będą grały w 9l z basrefleksem.Jak je skończę to zamieszcze fotki z budowy i całości.A może ma ktoś zwrotnicę pod taki zestaw?.Dzieki

nonameplum,wtedy to by bylo bez sesu :neutral:

ja u siebie mialem bodajrze 3,3uf.... ale nie jestem pewien.

mozna dac 3,3uF ale wtedy bym nie przesadzal z glosnoscia. tak wlasnie palilem moje pierwsze GDWK tonsila. myslalem ze sam kond wystarczy (bo przeciez wyliczona wartosc podzialu byla AZ na 6kHz!) no i glosniki sie palily kilka razy. potem doszla cewka i do tej pory graja ;)

po co przesadzac z pojemnoscia? 2,2uF to imo maximum... jaki jest sens dawania 3,3 uF czy wiekszych, poza mozliwoscia spalenia glosnika?

Powrót