• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jak podłaczyć mp3 pod wejscie zmieniarki radia?

Reakcji
0
Pytanie jak w temacie. Mam kaseciaka Panasonic CQ-RD152 i chciałbym słuchać muzyki z empetrójki, czy da rade jakoś to wykonać?
Próbowałem podłączyć sygnał z mp3 do wejścia sygnałowego dedykowanego zmieniarce ale nic z tego :(

wafer, no sprawa tania tylko jakość zostawia dużo do życzenia:)
Emulator fajna sprawa, tylko dosyć to drogie.
Czy nie dałoby rady jakoś zakombinować gniazdem zmieniarki w radiu, by "zimitować" podłączoną zmieniarkę?

Ze zmieniarki do radia idzie sygnał jeszcze cyfrowy.
Można dorobić wejscie w radiu, ale musi to zrobić ktoś kto się zna.

caMaro, przecież mówiłeś o mp3. Sam ten format pozostawia duzo do życzenia.
Ja takiego adaptera używałem długo i w samochodzie i na kilku imprezach podłączając laptopa do miniwieży :grin:
Sprawdza się to doskonale jeżeli nie przeszkadza komuś wystająca z radia kaseta z kablem i dyndający na nim player :mrgreen:

Proste to nie jest ale ja bym rozebrał radio i zainteresował się scalakiem oznaczonym na schemacie jako IC201 i spróbował bym podać sygnał na nóżki 22-11 lub ewentualnie 17-16. Już raz mi się tak udało zrobić wejście do jakiegoś soniaka. Ten układ wygląda na przedwzmacniacz więc regulacja głośności itp zostanie, tylko kwestia dopasowania poziomu i zastosowania ekranowanych przewodów. Ale zalecam ostrożność :)

schemat :
http://www.elektroworld.info/ftp/in...y=&PHPSESSID=6521141f9f83ecda9cca924e1d4b3083

Nie prościej kupić jakieś radio obsługujące mp3? Markowe(sony, jvc czy kenwood) już za 120zł + wysył. Radia firmy "krzak"(dalco, denver, micromax, medion, first, boschmann itp.) zaczynają się już od 50zł. Mowa oczywiście o używkach.

Jak chcesz to mam radio firmy Marquant. Radio ma upalone końcówki mocy(ale ma jedno wyjście rca). Trzeba w nim wyczyścić laser(cd audio jako tako czyta, ale z mp3 ma problemy). Ma funkcję "mask" jak w niektórych kenwoodach.

Powrót