• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

jak to z tym winisd ??

Reakcji
0
Wlasnie jak to z tym jest ??licze sobie eleganco wszystko jest oka a jak popatrze na BR jaki ma byc to mi wychodzi ze dlugosci po metrze :/ a srednica 14 cm ,, nie rozumiem tego ... jak to mam rozumiec ?? czy trzeba dopierac cos posrednio miedzy tym podanym przez program wymiarem ???

Przecież możesz zmniejszyc srednice br to Ci wyjdzie krotsza;]
A tak poza tym to do niektorych głośnikow wychodza dosc dlugie rurki;]

Tasior no wlasnie ze musza byc dluzsze, ale niektore wymiary wychodza poprostu smieszne :-/

Ja u siebie dopasowywałem 2 rurki - wolałem żeby były dłuższe (oczywiśce pod warunkiem, że się zmieszczą) niż dawać jakieś śmieszne średnice przy których BR będzie gwizdał na 100% - czasami już lepiej zrobić obudowę zamkniętą.

dlatego nie kazdy glosnik nadaje sie do br.. ...w takim przypadku pozostaje jedynie membrana bierna albo obudowa zamknieta.

Powrót