ja całą masęShiver napisał:A ilu znasz takich? Ja żadnego...
Inaczej - mało znam inżynierów którzy zarabiają mniej jak 5-6tys zł.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
ja całą masęShiver napisał:A ilu znasz takich? Ja żadnego...
to w warszawie az tak zle? :???: przeciez tam przemysl lekki/ciezki tez macie wiec w czym problem?Shiver napisał:Mówie oczywiście o polsce,
chyba "ojro"Shiver napisał:Jak sie dobrze zakręcisz to można i ponad 20 tysięcy złotych miesięcznie zarabiać.
nie wiem - jak bede mial to ci powiem :mrgreen:Shiver napisał:Poza tym, po co komu tyle pieniędzy...
oj taki to 2000zl dostaje zaraz po starcie...pegelmesser napisał:Nie taki od razu po studiach
no co ty? :| czyli wychodzi na to ze nawet nie warto mi sie wynosic z kraju :lol:pegelmesser napisał:W laboratoriach Phnilipsa gdzie prowadza badania nad OLED kolega zarabia 2000 Euro. Jako dr inż. Ma najwięcej
no to wracamy do tematu :roll:ploter napisał:Przepraszam wiecie coś wiecej na temat wojska czy o inzynierach
to albo jest bardzo naiwny, albo jest po studiach odrazu, zupełnie bez praktyk i współpracy z kimkolwiek w czasie studiów, jeśli tak to możliwe... Tyle że 2k ojro na zachodzie to naprawdę niewiele, nawet w polsce to nie tak dużo, tylko pytanie czy brutto czy netto. Nie wiem jak jest po wszystkich kierunkach politechnicznych, bo możliwe że po wydziale lotniczym czy elektrycznym nie jest za łatwo, jednak wiem jak się ma sprawa mniej więcej po SiMRrze i Inżynierii Biomedycznej. Po tym pierwszym idziesz do dowolnej firmy logistycznej i zbierasz na wstępie 5kpln bez najmniejszych problemów, jeśli zaś chodzi o to drugie to najgorsza robota to albo serwisant sprzętu medycznego, albo przedstawiciel handlowy zajmujący się np sprzętem medycznym , choć nie tylko. Ciężko zarabiać mniej jak 5kpln wtedy, a pracując np w sandviku można zbierać 2 razy tyle, wystarczy tylko załatwić tam sobie praktyki w czasie studiów. Wiem bo ojciec mojej przyjaciółki tam pracuje.pegelmesser napisał:O inżynierach w wojsku. Inżynier nie zarobi 20tys EURO za granicą, nawet 20tys zł nie zarobi tam. Nie taki od razu po studiach. W laboratoriach Phnilipsa gdzie prowadza badania nad OLED kolega zarabia 2000 Euro. Jako dr inż. Ma najwięcej.
moja siostra pracuje w philipsie , zaczynała od prawie że magazyniera , nie ma studiów technicznych i zarabia po paru latach okolice piątki lajtowo...Pawel S. napisał:no co ty? :| czyli wychodzi na to ze nawet nie warto mi sie wynosic z kraju :lol:
Shiver napisał:No właśnie Takero, wiekszość moich znajomych studentów zasuwa za najniższą krajową, albo na czarno za nie wiecej jak 1100-1200 na rękę...jak widać w wawie są zupełnie inne realia.
wniosek z tego taki że najlepiej kobietomcudny90 napisał:Jaki z tego morał? Jadymy do stolicy![]()
wniosek z tego taki że najlepiej kobietom
cudny90 napisał:zgrabnym kobietom
takero napisał:to albo jest bardzo naiwny, albo jest po studiach odrazu, zupełnie bez praktyk i współpracy z kimkolwiek w czasie studiów
oj niekonieczniepegelmesser napisał:i "nie trudnym" :mrgreen:
to jednak lepiej w Polsce ;ppegelmesser napisał:Mgr robil w Szwecji...
Takie sa realia.