• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jak zbudować własną kolumnę do gitary basowej?

Reakcji
0
Witam,

Temat mówi sam za siebie, mam zamiar zbudować własną kolumnę do gitary basowej. Przeszukiwałem Internet w poszukiwaniu jakichś zrozumiałych opisów, ale niestety zasypywałem się coraz to trudniejszymi wyrazami i nic z tego nie wyszło;/ . Dlatego zwracam się z prośbą o pomoc w wyliczeniu potrzebnych parametrów oraz o polecenie mi sklepów on-line gdzie będę mógł się zaopatrzyć w potrzebne komponenty elektroniczne. Do rzeczy... Chcę zbudować kolumnę o takiej budowie i podobnych parametrach, na głośnikach Celestiona i takim Hornie. A wszystko to pod TEN wzmacniacz:)

Byłbym wdzięczny jak pomożecie mi koledzy w obliczeniu odpowiedniego wymiaru kolumny, pomożecie wybrać odpowiednie podzespoły elektroniczne oraz powiecie co do czego przylutować etc:)

Pozdrawiam:)

peti666 napisał:
Byłbym wdzięczny jak pomożecie mi koledzy w obliczeniu odpowiedniego wymiaru kolumny, pomożecie wybrać odpowiednie podzespoły elektroniczne oraz powiecie co do czego przylutować etc:)

1. musisz mieć parametry T-s tego celestiona.
2. wrzucasz je do progeamu winlds (czy jakos tak) dostępny w tym serwisie)
3 wyliczasz obudowę

Programik dobry co prawda powychodziły mi jakieś dziwnie małe wymiary:P no ale mimo wszystko dzięki :)

Powrót