Witam.
Jestem początkujący i mam małe pytanie:
Jak zmierzyć pojemność kondensatora?
Z góry dziękuję.
Jestem początkujący i mam małe pytanie:
Jak zmierzyć pojemność kondensatora?
Z góry dziękuję.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
+JIGUKA napisał:b. programem Speaker Workshop.
ja mam taki za 25-29 i mierzy do 200uFUKA napisał:Nie wszystkie, te za 50zł nie mają
Pawel S. napisał:ja mam taki za 25-29 i mierzy do 200uFUKA napisał:Nie wszystkie, te za 50zł nie mają
ale czy JIG + SW zmierzy wieksze?
eeeeee :roll:UKA napisał:A jaka on ma dokładność?
Telewizory za 8k naprawiasz, a pojemności prostym miernikiem nie potrafisz mierzyć ?brencik napisał:http://www.allegro.pl/ite...instrukcja.html polecam takiego i podobnych wyglądem. Szajs jakich mało. Nie nadaje się do niczego. Oczywiście pomiar pojemności w nim to fikcja, pic na wode.
Trzeba kupić miernik z takim czymś:brencik napisał:Tak smao jak pomiar temeratury - bo jak bez sondy ja pomierzyc?
dokłądność, tzn błąd pomiaru podaje się w %.Kondensator napisał:a) dokładność: 1uF zakres: od 1uF do 1000uF
b) dokładność: 10uF zakres: od 1000uF w górę
najwidoczniej kolega lubi chodzic po mieszkaniu w t-shirtcie i spodenkach ;]brencik napisał:I gdyby ogzrewnaie ci dzialalo poprawnie to bys mial 21-22 stopni a nie 25 jak murzynskiej chałupie..
a to dobre :lol:brencik napisał:Prostym nie potrafie bo nie korzystam z takiego
fakty to masz wyżej - fotabrencik napisał:Inny model tego typu tylko z innym numerkiem (sadze ze te wszystkie to i tak jedno i to samo jak inne chinszczyzna) nie mierzył pojemnosci i tyle. To sa fakty,
to albo miałęś felerny egzemplarz - choć nie spotkałem się jeszcze z wadliwym , albo sam zepsułeś co jak widać po powyższych jest bardzo prawdopodobnebrencik napisał:moze byl uszkodozny od nowosci, tym jednaj gozrej dla takich miernikow i ich stosowania i jeszcze zachecania do kupna pzrez ludzi.
omg, znów się musisz czegoś czepić... Przyhamuj nieco...brencik napisał:A miernik i tak poznasz bo bebechach a nie kolorach an obudowie..
Skończ z tymi kosmatymi myślamibrencik napisał:albo nawet bez :mrgreen: