• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jak zrobić kolumny 3drożne?

hoho - torche to juz stary temat...
ja proponuje posluchac najpierw pozadnych kolumn a potem dopiero zacznij myslec o 3 droznych kolumnach... ale nie za 1000zl :|

Koledzy odsluchiwali ten zestaw i zgodnie stwierdzili ze mds05 jako sredniak zupelnie sie nie sprawdza

a ten zestaw co mi proponowany był? Bedzie zły?
niestety w tym zestawie dopracowania wymaga glosnik sredniotonowy. obecny projekt gra znosnie na codzinennych poziomach glosnosci ale jak chcesz poszalec to zaczyna "drzec sie" :/
a stworzyc coś na głosnikach tesli? za tysiąc sie nie da? Ten tysiąc tylko na głośniki i zwrotki reszte będę miał
na tesli niema sensu
a jak 1000zl na same glosniki to sie znajdzie - tylko ze koszt koncowy to 1600-1800zl ;]
http://www.troelsgravesen.dk/3WClassic.htm to mi sie nawet podoba - dobor glosnikow a nie wyglad

:)
no wyglądowo mi się nie podoba... :/ i więcej miejsca zajmuje... :/
Coś w stylu klasycznym moze :)
pomóżcie ;)
I pytanie: dlaczego koszt końcowy wyższy?
Pozdr

zasimex napisał:
I pytanie: dlaczego koszt końcowy wyższy?
glosniki to nie wszystko
glosniki + zwrotnice + obudowa + akcesoria + fornir + kleje + lakier + robocizna dla jakiegos kolegi za lakierowanie :P
nazbiera sie tego tyle ile napisalem jak nie wiecej

nie patrz na wygląd bo sam możesz sobie zrobić obudowy jakie tylko będziesz chciał chodzi o dobór głośników

Powrót