• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaka ładowarka do akumulatorków NiMH ?

Ja od ok 2 lat posiadam ładowarkę z serii 8168 (na Allegro po kilkoma różnymi markami) i mogę ją polecić.

Cechy:
mikroprocesorowa ładowarka wtykowa, ładowanie prądem impulsowym, kontrola ładowania dV, diody sygnalizujące ładowanie i naładowania akumulatorów, możliwość ładowania 2 lub 4 akumulatorów, funkcja rozładowywania akumulatorów, ładowanie akumulatorów NiCd i NimH, typu AA lub AAA, automatyczne przejście do trybu ładowania konserwującego.

aaa :). w sumie sam nie do konca jestem przekonany czy te ladowarki za paredziesiat zlotych to w ogole maja jakis procesor czy to nie jest ot tak napisane ;). sam mam cos takiego - prady male i niby ma procesor chociaz ciezko mi w to uwierzyc.

Ja mam MW8988GS i jest idelana wrecz, Prad ladowania dla AA to 500mA, dla AAA - 300mA.
Ponoc lepsza od 8168.

kupiłem pentagrama, jak się okazało ma pomiar temperatury więc full opcja za 40zł i odbiorem osobistym za rogiem ;)
zobaczymy co to potrafi :)

Myślę, że cudów od Pentagrama nie należy się spodziewać [choć na chłodzenie CPU/GPU nie narzekam], ale napisz za jakiś czas jak się sprawuje, bo też się rozglądam za jakąś nową.

Powrót