• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaka antena do TV?

Reakcji
0
Otóż historia jest taka:
Moja dziewczyna mieszka w domu jednorodzinnym i ma założoną antenę siatkową (taką najnormalniej zwyczajną). Ale śnieży na niej i to dosyć sporo. Aktualnie przywieszona jest do barierki na balkonie (2gie piętro). Ostatnio, próbowaliśmy wywalić ją na komin, ale i to nic nie dało.
Możecie polecić jakąś niedrogą antenę, by poprawić odbiór?
Luty i złącza są poprawne, bo sprawdzałem, kabel antenowy jest nowy, a rezultaty mizerne. Także proszę o pomoc:) Na allegro jest sporo jakichś anten, ale jako, że nie orientuję sie za bardzo w tym temacie to zapytuję trochę lepiej oblatanych.

kiedys przedemna w kolejce koles chcial lupic taka antene... z rozmowy wynkalo ze wazna jest lokalizacja domu ;)

U mnie było trak samo ściągało 3 programy i jeszcze tak mizernie. pół godziny w salonie cyfrowego polsatu, umowa podpisana, 9,90 miesięcznie i mam piękny czysty obraz.

absolutnie nie baw sie w żadne "super wzmacniacze" i anteny szerokopasmowe ...jak juz cos robić to porządnie :D

tak zwane "polsatowskie siatki" maja akurat największe wzmocnienie w pasmie w którym nie nadaje się nic sensownego :D

przejrzyj to:

http://www.dipol.com.pl/eshop/docs.php?category=1009&subgroup=922

i gotowy poprawny przykład dla domków jedno jak i wielorodzinnych zapewni Ci dobry odbiór "nie tylko w jednym gniazdku" zarówno TV jak i FM oraz bez śmiesznych beznadziejnych wzmacniaczy przy gnieździe antenowym telewizora

http://www.dipol.com.pl/przyklady_instalacji_antenowych_schematy.htm

zrobiłem już kilka takich instalacji i jest miód malina :D

PS..odnośnie "promocyjnego" oglądania słoneczka i c+ to już wal na PM

Powrót