• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaka buda ? - TS-W383F

Ehhh...Panie toc masz parametry podane to jaki problem!!! Przeczytaj sobie arta o winisd wpakuj parametry i polukaj potem wystaw na forum a my ci pomozemy to jaknajlepiej dopasowac tylko troszke kabinowania oki?

Wklej moze charakterustyke i group delay to cos wiecej ci powiemy tak zto tez cieszko niemam przetarzacza danych w glowie. br ja bym dal wiekszy to wkoncu 38cm wiec moze ladnei wiac :P wes z rurki pcv 15cm srednicy winisd obliczy.

tylko closed... w br to bedsie jedno wielkie buuuuuuuuu... proponuje tak 40-50max l closed mocno tlumiona

o fuck!! przeciez to jest głosnik do free-air!! wstawiasz go w tylnia przegrode(sedan) lub połke(hatchback) i tyle.

to nie jest kwestia tego czy lepiej czy gorzej. poprostu ten głosnik jest DEDYKOWANY przez producenta do free-air(i parametry to potwierdzaja)

ale co z tego skoro w closed zagra lepiej ?
jakie to ma wtedy znaczenie do czego jest dedykowany ?

takie ze zeby to bydle zagrało dobrze w closed to by musialo miec jakies 200L(czyli bagaznik)

tzn. mam go pakować do 50L closed i bede zadowolony ? Jak już wczesniej wspomniałem słucham rapu, hip-hopu i oczekuje od tego pionka niskiego zejscia. Bede go napedzał MONACOR HPB-602, ma 225W Rms po zmostkowaniu przy 4 ohmach

Sprzedam 2xgdn 13/50/1 8ohm

Jakoś zagra :)
Ale trudno powiedzieć czy będziesz zadowolony :)
Napewno bajrdziej niż z free air ;]

Jeśli mamy sedana i wsadzimy to w bagażnik to nie będzie 200l tylko 500l,
a to za dużo jak dla głośnika nawet 15 calowego...
Nie wspomne też o tym że nie ma możliwoście uszczelnienia tego...
grzesbidz, wsadź to w co chcesz, jednak potem nie mów że lipnie gra ...

uszczelnia sie tylko płyte z mdfu jako przegrode i to wszystko... reszta bagaznika jest w sedanie szczelna.

audi 80 b4 ma bagaznik okolo 300L

Powrót