• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaka karta muzyczna do 200zł?

kupiłem sb1095, narazie jest o niebo lepiej jak ze zintegrowaną. Narazie musi to wystarczyć:P

W sumie fajny temat podepnę sie do niego z trudnym zadaniem :D .

Zna ktoś kartę żeby miała wyjście optyczne spdif oraz jednocześnie wejście spdif coaxialne i jeszcze żeby była na PCI-E. Oczywiście w rozsądnej cenie ;) . Interesują mnie tylko interfejsy cyfrowe, bo z kompa wychodzę na DACa optycznym ale mam też do kompa podłączoną telewizję i dźwięk z niej idzie cyfrowo coaxialnym (w tej chwili mam analogowo do kompa - w celu nagrywania a do daca coaxem ale musze przełaczać i ogólnie mój dac troche kiepsko działa z coaxem :/ ) .

Najprościej byłobymi kupić akcesorium-śledzia rozszerzajacego do płyty głownej od gigabyta ale rzecz u nas raczej nieosiągalna. Na ebayu widziałem coś takiego ale trzebaby ściagać z USA czy kitajców :/

Audiotrak MAYA U5 warta swojej ceny czy jakaś alternatywa dla tej karty?
Jak z pomiarami na niej Panowie?

Ktoś na forum już sprawdzał i latencja pływa. Ja mogę polecić M-audio Audiophile USB - sprawdzona przeze mnie i do pomiarów jak najbardziej się nadaje.

Ja za swoją dałem 230zł na Allegro. Pojawia się czasami w takich cenach.

Ok, tyle że chciałbym dobrą dźwiękowo kartę a przy okazji taką, na której można zrobić poprawnie pomiary :)

Tak, mam ją od DeKeRa.
Poprawił się bas, nie jest tak rozlazły i bardziej szczegółowy, ale przede wszystkim brak śmieci niczym przesteru na średnicy i górze...
Jedna rzecz, która mnie osobiście ciut zmartwiła to amplituda wyjściowa. Mogłaby być ciut większa ze względu na to, że słucham na małych lampiakach i tu każde kilka mV się na wejściu przydaje.. :)

Trochę o niej czytałem, i to że brzmi dobrze to potwierdzasz również i Ty. Ale głównie chciałem wiedzieć jak sprawdza się przy pomiarach.

---------- Post dodany o 22:48 ---------- Poprzedni post o 22:47 ----------

że słucham na małych lampiakach i tu każde kilka mV się na wejściu przydaje..

Może jeszcze jakiś preamp :-)

Trochę o niej czytałem, i to że brzmi dobrze to potwierdzasz również i Ty. Ale głównie chciałem wiedzieć jak sprawdza się przy pomiarach.

Z tego co pamiętam to nie ma stałej latencji bez sterowników ASIO. Jeśli używasz programu do pomiarów, który wykorzystuje ASIO to może będzie OK.

Powrót