• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaka karta muzyczna [PC]

Reakcji
0
Cześć mam dylemat nad zakupem karty muzycznej do komputera.
Znajomi polecają mi Soundblaster Audigy , a Soundblaster Audigy 2 ZS. Potrzebuję tej karty do grania i czasem filmów.
Mam słuchawki Plantronics Gamecom 377
Dane słuchawek.
-Pasmo przenoszenia (słuchawki/mikrofon) Słuchawki (20Hz - 20 kHz) , mikrofon (100Hz - 10 kHz)
-Impedancja 32 Ohm
-Typ mikrofonu elektretowy o impedancji 2k Ohm

chcesz być DJ?
masz już kase na tą karte?

chcę powiedzieć, że wystarczyła by ci SB Live! 5.1 za 40zł bo jakościowo nie odczujesz różnicy, ale Audigy i wyższe mają poprostu więcej bajerów w sobie.

El_liero, nie wiem jaki miałeś sprzęt, że nie odczułeś różnicy.

ja mam SB Live!
ziomek ma Creativa Extreme czy jakoś tak, za 300zł i jedyne czym się różnią to tymi bajerami.
Jak się nie myle to nawet mają większośc podobnych parametrów.
Tu mam porównanie.

El_liero napisał:
chcę powiedzieć, że wystarczyła by ci SB Live! 5.1 za 40zł bo jakościowo nie odczujesz różnicy, ale Audigy i wyższe mają poprostu więcej bajerów w sobie.
różnica jest i to zdecydowanie wyczuwalna.
El_liero napisał:
Jak się nie myle to nawet mają większośc podobnych parametrów.
nom, obie mają 6 kanałów :D

Tak kasę mam na to coś około 150 zł.
Myślę że mógłbym zainwestować nawet na tego Audigy 2.

takero napisał:
różnica jest i to zdecydowanie wyczuwalna.
A będzie też wyczuwalna na moich słuchawkach Gamecom 377?:)

Warto poszukać Asusa DX - Michał K odkupił ode mnie właśnie ta kartę i chyba złego słowa o niej nie może powiedzieć.

Powrót