• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaka kolumna dwudrożna uzupełniająca suba na gdn 30/120/1

selektor, potek glosnosci i sumator do suba mam wlasnie chwilowo u siebie od Irka z Uniampem. nie pamietam ale chyba 40zl placilem za to.

1.Czy ma ktos jakies info na temat kitow zlozonego uniampa od irka(czy i kiedy mozna by bylo je dostac)? Pisalem do niego maila ale nie dostalem odp.

2.Czytalem duzo pozytywnych opinii o tej konstrukcji. Czy moglby ktos ja porownac ze stara yamaszka a-720 (na elektrodzie bardzo polecana i wychwalana).
3.Podoba mi sie czarna obudowa od tej yamaszki. Poluje na jakis uszkodzony egzemplarz aby mozna bylo do srodka wsadzic uniampa ;) Czy mozna sama podobna obudowe gdzies kupic?
4. Od irka chcialbym kupic uniampa + preamp + trafo(moze ma cos jeszcze w ofercie?). Do tego koniecznie chcialbym regulacje z pilota i moze jakis wyswietlacz(jaki gotowy projekt przedwzmacniacz do skopiowania mozecie polecic)?

Pozdrawiam

gomes napisał:
1.Czy ma ktos jakies info na temat kitow zlozonego uniampa od irka(czy i kiedy mozna by bylo je dostac)? Pisalem do niego maila ale nie dostalem odp.
irek nie robi KITow i nigdy ich robic nie bedzie. jak kupujesz u irka to kupujesz gotowca z gwarancja
z tego co wiem to przez nieokreslony czas nie ma szans na zakup gotowcow od irka - ma za duzo pracy

gomes napisał:
Czy mozna sama podobna obudowe gdzies kupic?
podobna niekoniecznie. ale obudowy mozna kupic

gomes napisał:
4. Od irka chcialbym kupic uniampa + preamp + trafo(moze ma cos jeszcze w ofercie?). Do tego koniecznie chcialbym regulacje z pilota i moze jakis wyswietlacz(jaki gotowy projekt przedwzmacniacz do skopiowania mozecie polecic)?
preampa brak.
obecnie mozesz kupic UNIAMP + SELEKTOR + TRAFO. zdalne sterowanie jest w fazie testow.
o preampie cyfrowym od irka nic nie wiem.
pegelmesser napisał:
To juz taniej, szybciej i lepiej naprawic ta yamahe...
taniej i szybciej bedzie kupic gotowca :P

Witam po "małej" przerwie. Nie chce zakladać nowego tematu ponieważ mój pomysł dotyczy konstrukcji z tego tematu. Po 2 latach od kiedy zlozylem zestaw mdt 29 i m18wh08 czas na modyfikacje. Gra on sobie uzupelniany malym subem na MDS08 Intertechnik. W filmach jak najbardziej poprawny zestaw lecz do muzyki czuć ten niedosyt. Chcialbym z tych 2 drog zrobic 3. Na dol dolozyc SLS10 (myslalem tez nad sls-8 ). Co myslicie o takim polaczeniu ? Napedzane byloby to Uniampem(czy da rade wysterowac 2 x sls+m18). Obecnie gra to w pomieszczeniu 26 m2.
Pozdrawiam

Zamiast sls,a skusiłbym się raczej na daytony, zostawić morela i dokupić rs210 i rs125/150, cenowo wyjdzie niewiele drożej a efekt może być dobry, zwrotnicę i tak trzeba nową przy takich zmianach, daytonów w rekach nie miałem a peerlesa tak i jako głośnik do 3w na pewno bym się na niego nie zdecydował.

Powrót