• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaka objętość obudowy?

Reakcji
0
Witam! Wczoraj dostałem zamówionego Pioneer TSW306C i mam maly problem. Pierwsza skrzynia o objetosci okolo 90 l poprostu nie miescila sie stojac w bagazniku ( sedan). Po polozeniu jej na plask glosnik gral w blache- efekt sredni. Teraz mam jakas 40 l - glosnik gra dalej :) ale brakuje mu niskiego basu. Moje pytanie - jaki litraz obudowy zalecacie do czegos takiego aby to rozsadnie gralo i nie zajmowalo calego bagaznika. Nie jestem w temacie audio wiec prosze o proste w interpretacji odpowiedzi. Dodam ze chce aby glosnik gral w obudowie zamknietej.

ja bym dal 30-40L @ b-r ~32Hz jak chcesz jak najmniejsza.. bo ponizej tej objetosci bedzie kaszana... tak przynajmniej pokazuje WinISD... ale nie wiem, czy te 5-10L dadzą ci duzo mniej w tym bagazniku...

Powrót