• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaka obudowa do subwoofera?

Reakcji
0
Witam,
posiadam głośnik GDN 30\100 i wzmacniacz Tonsila od Activ 300.Chce zrobić z tego subwoofer do domu,głownie bedzię on wykorzystywany do słuchania muzyki i filmów.Moje pytanie brzmi jakie wymiary powinna mieć obudowa do takiego suba,jakie bass-reflexy.Myślę że obudowa bass-reflex bedzię najlepsza. Próbowałem obliczyć to w programie Winisd ale chce poznać opinie osób które sie na tym znają i robiły już takie subwoofery.Czytałem o tym na forum ale na razie nie znalazłem odpowiedzi.
Z góry dziękuje za każdą pomoc.

Prosiłem o pomoc a nie wymądrzanie się.
Po drugie napisałem ze obliczałem to w winisd ale chciałbym poznać opinie osób które zajmują sie budową subwooferów.Programy takie jak Winisd nie zastąpią praktyki i doświadczenia jakie mają niektóre osoby.

to doswiadczenie tyczy sie wlasnie obslugi takich programow jak winisd oraz odpowiednich interpretacji wynikow...
tak wiec nieobrazaj sie tylko wklejaj

Powrót