jezeli tak sie uparles na te glosniki i nie chcesz ich zmieniac to zrob obudowe zamknieta, przedziel ja na pol zawsze to jakies usztywnienie calej konstrukcji, oczywiscie nie obejdzie sie bez dodatkowych wzmocnien czy rozporek wewnatrz obudowy, glosnik gra cieplym miekkim basem w obudowie zamknietej wiec o to sie boj, to chyba jedyna jego zaleta, jezeli chcesz wiecej takiego basu to zrob wieksza obudowe zamknieta ale wtedy stracisz na dynamice i wykopie a tego bys raczej nie chcial, wiec zrob tak jak pisalem wczesniej 35 litrow, co do napedu pytalem czy masz 1000zl (o ile wystarczy), jezeli dysponujesz taka kwota to wtedy pomozemy Ci szuakc, jednym wzmacniaczem tego nie napedzisz wiec musisz kupic dwa takie same, ciezko bedzie znalezc dwa takie same uzywane wzmacniacze wiec prawdopodobnie trzeba bedzie kupic dwa nowe a to juz spory wydatek, podejrzewam ze bez kondensatora sie nie obejdzie, ale pewnosci nie mam niech wypowiedza sie bardziej doswiadczeni ode mnie koledzy, wiec dojda nastepne koszty, dolicz do tego dobre kable, oby nie bylo tak ze bedziesz musil dokupic drugi akumulator i mocniejszy alternator