• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaka skrzynia do 2-way GDWK-10-200-8-PJ i GDN-16-50-8-SC

no kurcze lipa jeszcze te 90zł bym przezył ale czas :C
A i jeszcze jedno pytananie czy zastosowac terminal czy poprostu puścić kable przez obudowe ?

Ostatnia edycja:
Może zrób tak,

Jeśli jesteś z Legionowa w OBI w Jabłonnie dotną Ci płyty na wymiar, ewentulanie sklejkę ale jest droga. Jeśli chcesz zagłębiś się w temat poczytaj post "MDF w warszawie"
w OBI kupisz też wkręty i całą resztę.

Jeśli jesteś leniwy (wnioskuję z tego że wszstko chcesz kupić gotowe), na wolumenie mają wybór tanich głosników, zwrotnic i skrzynek do samodzielnego montażu, ale czy to jeszcze można nazwać DIY...

1.Ok jeszcze poczekam zabacze jak bedzie z tą aukcją ale widze ze Pj była troszkę przycinana.
2. Wolumen odpada gdyż te głośniki chcę zrobić sam mogą byc totalnie wieśniackie i kiepsko grac ale mają być moje
3. Obi będzie właśnie strzałem w 10 co do płyt
4.jakie kable dać do Pj a jakie do niskotonowca?

obi w legionowie to dobry pomysl
maja mdf 19mm bo ostatnio kupowalem
tylko pilnuj ich przy wycinaniu
mi sie pomylili o 2cm na jednej formatce i musialem jezdzic reklamowac

0,5-pj i 1,5-niskotonowiec?

---------- Post dodany o 20:40 ---------- Poprzedni post o 20:39 ----------

obi w legionowie to dobry pomysl
maja mdf 19mm bo ostatnio kupowalem
tylko pilnuj ich przy wycinaniu
mi sie pomylili o 2cm na jednej formatce i musialem jezdzic reklamowac

dzieki bede ich pilnowal

Nie na temat...
Pozostaje chyba mimar lub ten sklep na jagielońskiej o którym pisałeś, z mdf'em jest cienko w szczególności wszystko powyżej 18mm..

Nie na temat...
w mimarze tylko po polowie plyty a na monitorki to zdecydowanie za duzo...
niestety :(

Powrót