• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaka Skrzynia do KFC-W3011

Reakcji
0
elo chciał bym was poprosić o pomoc w dobraniu skrzyni (wymiarów) mam teraz subwoofer firmy Peiying (nie śmiać się :P)(siedzi on w skrzyni szer*wys*dł 50,4*36,4*31,4 <<<wymiary wewnątrz skrzyni
ma 2 tunele B-R śr. 5 cm dł 18 wiórka 18mm) nawet dobrze się sprawdza lecz jest już dla mnie za słaby (250rms) chcę kupić sobie kenwooda KFC-W3011:
http://www.nokaut.pl/szukaj/kenwood-kfc-w3011.html

jego parametry to:
# Moc maksymalna 1200 Watt
# Moc rzeczywista 400Watt
# Stożek z P.P
# Kosz wykonany ze stali
# 30 cm
# Waga magnesu 1.78kg
# Waga głośnika 6,3kg
# Częstotliwść 25Hz-800Hz
# Skuteczność - 90dB
# Impedencja 4 x 1 ohm
# Z - 4ohm
# Re - 3,0ohm
# FSO - 45Hz
# QMS - 3,839
# QES - 1,519
# QTS - 1,088
# LBM - 1,26mH
# d - 65mm
# BL - 10,1T/m
# MMS - 171,9g.
# VAS - 26,6 litrów
# SD - 0.05m˛

znalazłem wymiary skrzyni na stronie producenta lecz nie mam przekonania.
Prosił bym o wymiary nowej skrzyni bądź informacje jak przerobić tę skrzynię którą mam.
Dzięki z góry :).

Mr. Johnny napisał:
FSO - 45Hz
# QTS - 1,088
przeciez to FREE AIR jest ;]
czyli do montazu w "polke" a nie do skrzyni... jak do skrzyni to tylko zamknieta.

a moze zamiast kupowac jakies wymanazki poprostu napiszesz ile masz kasy? jaki wzmacniacz? i jakiej muzyki sluchasz? doradzimy cos lepszego niz to cos...

eee FREE AIR??? co to :P
hehe a jaką masz opinie o tym głośniczku?

[ Dodano: 2009-02-22, 17:22 ]
juz skumałem :P a więc mam ok 200 zł myślałem nad Pyle lecz starszy brat mi odradził...
Co sądzisz o PYLE bo widzę, iż masz dużyyy staż :P

zmieniając głośnik chciał bym coś mocniejszego niż mam mam 250 rms a w tych głośnikach jest po 150 :P

Mr. Johnny, nie zwracaj uwagi na moc tego czegos co masz obecnie - zaloze sie ze moje 120W i w dodatku 8" glosniki zagralyby lepiej i mocniej :P

jaki masz obecnie wzmacniacz?

hehe jak by to powiedzieć :P no ale sie nie smiej i nie wyzywaj mnie od noobów :P ja mam ten głośniczek pod wierzą :P

no to w tym momencie moja prawa reka udeza w tyl twojej glowy... :evil:

skoro masz to w domu pod wieza to po co pytasz w dziale CA?

jak masz to pod wieza to na stale czy tymczasowo?
jak na stale to opisz cala sytuacje to sie wyjasni troche... lub tylko nerwy popsuje troche bardziej

Mr. Johnny napisał:
w tych głośnikach jest po 150
Poczytaj na forach CA na temat RE Audio.
Kumpel takie 2 sztuki zasila wzmacniaczem rockford fosgate, który ma w jego przypadku 700W na wyjściu. Już nie raz udało mu się gałę odkręcić bardzo mocno, a głośnikom nadal nic nie jest.

Powrót