• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaka skrzynia do tego głośnika???

Reakcji
0
Axton CAW259

z moich oblieczeń wyszło mi że skrzynia zamknięta ma mieć 13.35l a bass reflex 25,78l
czy to aby coś źle mi nie wyszło???
jeśli możecie to sprawdźcie

z góry dzięki
pozdro

[ Dodano: 2007-01-15, 18:27 ]
hmmmm pomoże mi ktoś ???
plz

WinISD. Parametry masz i jazda :) Jak wsadzisz do zamkniętej to bedziesz miał dobry impuls. A jak do BR to bedzie niżej schodzil. O ile sie nie myle bo nie umiem jeszcze opisać głośnika po parametrach T-S. Mój znajomy wsadził głośnik 25cm do beczki 80L. Zajście było niezłe, tylko bas był zaj*****e rozlazły w czasie. W razie pytań zapraszam na GG. Chyba że już coś z tego zrobiłeś. Pozdrawiam Ploter

podane dane sa chyba "lekko" naciagane bo takie zbyt... idealne.
domyslam sie ze nie Tobie wyszlo tyle ale program obliczyl tyle na poczatek - te wartosci zmieniasz az uzyskasz taki efekt ktory cie zadowoli.
jezeli zalezy ci na basie to wsadz go do ok 30 litrow b-r strojony 35-40Hz. jezeli ma byc na jakosc... to zmien glosnik :razz:

Powrót