• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaką skrzynie EYEBRID Y12 750w rms

Zmniejszyłem skrzynie lecz nie aż tak mocno, bo tylko do 51litry wew, gra dużo lepiej, tzn mocniej kopie ale czy jeszcze zmniejszać? czy to coś poprawi jeszcze sam nie wiem

Tzn co? płytę po przyklejać solidnie do ścianek czy jak? na jedno to by jeszcze usztywniło cała konstrukcję.. W tym tyg może uda się wrzuć dla testu ten głośnik do oryginalnej skrzyni po blaupunktcie skrzynia chyba około 35-37 litry..

8 litry w butelkach wrzuciłem czyli około 43 litry było lepiej, jak pisałem jeszcze wrzucę głośnik do skrzyni po blaupunkcie chyba około 37-38 litry i będzie wiadomo

no i był test na skrzyni 37litry i mnie nie nacieszył... pusty bass jakiś już chyba komora za mala, i pytanie do wszystkich zmniejszy do testowanych 43litry czy do plus,minus 40 litry, co wy na to? w 43 juz nawet ładnie trzesło wszystko

Lecz będę szukać, czytać, w tym tyg może podjadę do gościa co robi skrzynie może coś się uda wymyślić pod BR bo brakuję mi tego bardzo niskiego zejścia.. eh

Nie wytrzymałem i zrobiłem skrzynie z tego projektu i dochodzę do wniosku że ten głośnik nadaje się do skrzyń otwartych jak najbardziej ładnie gra, lecz w tej skrzyni bardziej ciśnienie robi niż nisko schodzi, czyżby za mała skrzynia jak na BR?

Powrót