• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

jaka tania wyrzynarka? do 100zl

Pawel S.

Administrator
Członek ekipy
Reakcji
128
zajechalem wlasnie tania wyrzynarke z tesco za 20-25zl - i tak dosc dlugo sluzyla ;)

teraz pytanie - warto cos kupic do 100zl?
jak tak to piszcie co warto
jak nie to poczekam az skoncza mi sie raty za frezarke i kupie makite za 400zl

nie mam tego sklepu u siebie :/
mam castorame

---------- Post dodany o 15:57 ---------- Poprzedni post o 15:51 ----------

zainteresowala mnie tez wyrzynarka maktec - 200zl a sprzet dobry i latwy dostep do czesci

Ja mam black&decker'a za stówę właśnie z castoramy, już jakiś czas, dziś walczyła z panelami, polecam

Jeśli chodzi o maktec to mi właśnie kolega polecił ta firmę, twierdzi ze w stolarni jadą na makicie ale maktec bebechy ma te same i nawet jak dawał na serwis makite to facet z serwisu mu o tym wspomniał . Osobiście będę kupować frezarke tej firmy , a co do wyżynarki mam boscha w podobnej cenie jak ten maktec lub droższy i daje radę ale rewelacja to nie jest

przeciez deker juz pisal ze maktec to stare modele makity w nizszej cenie. a polecal makite ze wzgledu na tanie czesci - tez pracuje w serwisie ;)

A to jego wpisu nie widziałem, kolega wspominał że tak często modelu akumulatorów nie zmieniają i można bez problemu kupić nowy jak nam np wkrętarka siada a za to bosch co chwila inny model nie panujący zamiennie między innymi modelami

Ten Dexter IC710JS wygląda bardzo przyzwoicie (aluminiowa, sztywna stopa). Cena bardzo dobra, tylko 130zł.
http://www.leroymerlin.pl/files/media/image/108/1200108/product/wyrzynarka-ic710js-dexter,big.jpg
wyrzynarka-ic710js-dexter,big.jpg

Jak nie masz w pobliżu LM to na pewno masz Lidl. Poczekaj aż pojawi się:
2_Wyrzynarka_730_W_23941_9.jpg

za 180 zł. Mam sporo narzędzi z Lidla i złego słowa nie powiem.
Ja mam tego Einhella, 2x droższy ale pewnie to samo co ten Dexter:
wyrzynarka-rt-js-85-einhell,big.jpg

Jak chcesz Pawel moge Ci na testy zapodac wyrzynarke. I tak maktec i makita to to samo, czesci sa te same.
Tak samo AEG i Milwaukee, to to samo :) Ryobi jest fajna opcja bo robione w tych samych fabrykach co milwaukee... Ale cen czesci nic nie pobije w stosunku do celmy, szczotki do wiertarki 1,07zl netto:) Jesli mial bym inwestowac w dobry sprzet to aeg i maktec. A po taniosci to ryobi;). Jakos nigdy do boscha nie bylem przekonany i po rozpoczeciu pracy w serwisie nic w tym temacie sie nie zmienilo;)

Jak chcesz Pawel moge Ci na testy zapodac wyrzynarke.

po swietach i tak musze pozyczysz wyrzynarke. wiec moge sprawdzic i lidlowska i makite. porownam tez do festoola ktorego mielismy dosc dlugo a wygladal identycznie jak ten parkside
Ale cen czesci nic nie pobije w stosunku do celmy, szczotki do wiertarki 1,07zl netto
ciesze sie ze naprawianie frezarki bedzie mnie malo kosztowalo ;)

szkoda ze celma nie ma obecnie wyrzynarki :(

Powrót