• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaką zrobić duzą kolumne?

Reakcji
0
Tak jak w temacie. Mam niskotonowy GDN-32-450-8-SC, śrdniotonowy GDM-14-150-8-SCX, gwizdek GDWK-10-250-8-AKX i jaką dać pod to zwrotke? :neutral:

Zlec komus projekt zwrotki i tyle. A tak wogole to sam dobierales te glosniki? masz czym to napedzic?

Głośniki sam dobierałem. kto sie zajmuje robieniem zwrotnić ? tylko nie jakiś szajs. Wzmaka jeszcze nie mam z tym sie nie pali. A jakie duze mają być tekolumny? bo nie wiem jak to obliczyć a te programy to jakieś do lamusa są nic s tego Winisd nie rozumiem. Mógł by mi ktoś to obliczyć na stronie http://www.stx.pl/ są parametry tych głośników bo tam je kupowałem. Z góry dzięki za pomoc!!!!!!

a programy są ok, tylko lamus ich używać nie potrafi ;p jaki problem wklepać parametry rozróżniając metry, centymetry i milimetry?

głośniki dobrane niemal losowo, może komuś się zechce robić zwrotnicę, pytaj yoshi'ego na przykład.

amdr napisał:
może komuś się zechce robić zwrotnicę, pytaj yoshi'ego na przykład.
musialbys mu sporo zaplacic za zwrotnice do tego ;]
timons, wysil sie troche i poczytaj o podstawach. to juz kolejny taki temat i niemam sily ciebie "nawracac"

Poszukaj sobie w Własnych konstrukcjach coś dla siebie i to po prostu skopiuj myślę, że to będzie najlepsze rozwiązanie, bo masz wszytko podane na tacy wymiary, strojenie, głośniki, zwrotki itd itd

melisław napisał:
Masz już te głośniki kupione? Czemu akurat takie? Przecież one się kupy nie trzymają...

nie muszą się trzymać...basowy ma być wielki żeby ziomale zazdrościli a reszta jak najtańsza :lol:

sorki ze sie wtryniam w temat ale nie bede zakladal nowego..jak taki glosniczek spisalby sie do suba na takie male imprezki? :) do jakiej wielkosci pomieszczen sie nadaje njalepiej? i co by mogl zrobic z moim pokojem 17m kwadratowych? hehe ;p nie mialem okazji go posluchac dlatego pytam ;p

Pawel S. jestem swiadomy ceny panelu ;) moglbys podac kilka przykladow glosnikow duzej mocy, dobrej srednicy i wysokim Spl ;D bo aj sie nie orintuje ;p

slipknot1989, ale w 17m2 chcesz pakowac panel za 500zł 300W :)? Do suba? Przeciez tam nie bedzie sie dalo wytrzymac w ogole.. troche bez sensu..

ok 50 litrow bedzie OK. jak na 12" to wcale nie duzo
nawet ktos na forum mial sprzedawac calego suba nie wykonczonego bo sie okazal za mocny dla niego :lol:

Powrót