• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki amplituner do 300zł?

Reakcji
0
Panowie możecie polecić jakiś amplituner do 300zł? Główne wymogi to żeby zmieścić się w cenie(tak mniej wiecej), żeby był z pilotem(koniecznie)... Ampli może być stereo bo głównie chodzi o to żeby to był wzmak z radiem(ma mało miejsca zajmować więc 2 segmenty odpadają). Z jakimi kolumnami to ma grać to Wam nie powiem bo to temat też do ustalenia:) Przy okazji jeśli możecie to zaproponujcie jakieś kolumienki do 300zł z używek tak żeby po prostu grały przyzwoicie:) Całość ma zastępować głośniki komputerowe więc wielkich wymagań nie ma. A no i najlepiej jakieś propozycje prosto z allegro żebym mógł znajomemu od razu pokazać(bo to nie dla mnie;) ) Pokój to ok 10mkw więc nie duży:)

csbiczek napisał:
A no i najlepiej jakieś propozycje prosto z allegro
proponuje sie przejsc do komisu/lombardu i posluchac odrazu na miejscu bo zakupy przez allegro to ryzyko

csbiczek napisał:
Przy okazji jeśli możecie to zaproponujcie jakieś kolumienki do 300zł z używek
zobacz dzial ogloszen - tam MITE sa do sprzedania :P

Pawel S. napisał:
proponuje sie przejsc do komisu/lombardu i posluchac odrazu na miejscu bo zakupy przez allegro to ryzyko
w promieniu 30km nie ma nic godnego uwagi jesli chodzi o komisy a dalej jezdzic mija sie z celem...
Pawel S. napisał:
tam MITE sa do sprzedania :P
wolał bym jakieś podłogówki, poza tym miete jakoś do mnei nie trafiają... Trochę basu też z tych kolumn mogło by być... Szukałem kolumn pod nazwa A.R.E.S. ale nie ma, czasami sie pojawiaja na allegro, sa tanie grają fajnie no i są na przyzwoitych głośnikach(niskie i wysokie vify, modelu nie pamiętam)

A ja kolego to ci radzę dozbieraj drugie 600zł i wtedy pomyśl o zakupach bo to stanowczo mało na średni sprzęt. Chyba że bardzo chcesz kupić najniższą półkę z której będziesz nie zadowolony.

[ Dodano: 2009-05-20, 10:19 ]
A tak miedzy nami to za 600zł i tka bym wolał chyba taki 2.1 typowo komputerowy logitecha czy coś jak amplituner + 2 kolumny.

pegelmesser napisał:
http://allegro.pl/item631...yo_tx_7830.html
fajny tylko nie ma pilota :cry:
kondrax napisał:
A ja kolego to ci radzę dozbieraj drugie 600zł i wtedy pomyśl o zakupach bo to stanowczo mało na średni sprzęt.
a ja CI radze przeczytać jakie są założenia! to raz, a dwa
kondrax napisał:
Chyba że bardzo chcesz kupić najniższą półkę z której będziesz nie zadowolony.
to nie jest sprzęt dla mnie a osoba dla której będzie ten sprzęt nie jest wymagająca i wystarczyły by jej kolumny pokroju altusów z tym że w tej cenie czasami trafiają się lepsze kolumny dlatego prosiłem o jakieś propozycje bo nie jedna osoba miała do czynienia z tanimi kolumnami i może coś polecić :wink:

[ Dodano: 2009-05-20, 11:08 ]
kondrax napisał:
A tak miedzy nami to za 600zł i tka bym wolał chyba taki 2.1 typowo komputerowy logitecha czy coś jak amplituner + 2 kolumny.
z takich logitechów radia sobie kolega nie posłucha bo nie mają tunera... To ma być niedrogi zestaw do słuchania radia i jakiejś tam muzyki z komputera...

To lepiej już kupić za 600zł mini wieże, ma pilota, ma radio, ma głośniki i można podpiąć komputer i zadowoli nie wymagającego użytkownika.

Pozdrawiam

kondrax, ale co ja mogę za to że znajomy chce koniecznie kolumny i amplituner?:) Za 600zl można kupić fajna wieże w to nie wątpię(mówię o używce)

adlibitum, jak na razie 2 Twoje posty są o tej stronce, spam jakiś czy co? To ma być ampli z pilotem, koniecznie...

Powrót