• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki amplituner KD wybrać??

Onkyo... przerobiłem już dwa ampli 5.1 i raz wzmaka stereo i wszystkie jak leci trzymają podobny charakter... oczywiście na plus. Wyraźna i przyjemna góra buduje przyjemną i szeroką scene....

zostawilem tylko 2 zestawy do wyboru:

Onkyo TX-SR 606 / DV-SP504E
Denon AVR-1907 / DVD-1940
do wtorku musze podjac decyzje, a chyba nie bede mial kiedy wybrac sie na odsluch.
Prosze pomozcie.
Dzieki wielkie za wszelkie opinie.

jeśli kino to ONKYO będzie najlepszym wyborem ale nie bierz nic powyżej 606 zaczęli po tym modelu oszczędzać na częściach chociaż 608 rozni się praktycznie tylko softem i nie ma z przodu rca(o ile dobrze pamiętam). Yamahe sobie odpuść będziesz żałować. Jeśli szukasz mocnego bassu, wyeksponowanej góry i amerykańskiego brzmienia to harman/kardon przypadnie ci do gustu. A co do denona to też bym tak od razu go nie odrzucał tworzy bardzo ma bardzo ładną scenę szybki i rytmiczny bass ale nie ma tej barwy co onkyo:)

ghul, dzieki za opinie ,słuchalem ostatnio ONKYO , ale 506(w warunkach jakie sa w MM na glownej hali :wink: ) i musze przyznac (biorac pod uwage najlepsze glosniki jakie mieli i tak badziewne) ze lepiej mi sie podobalo niz DENON w podobnej klasie. Jednak jesli chodzi o HK jakos mi nieprzypadl (255) kwestia gustu , bo kumpel byl zachwycony, hm moze bardziej designem? :razz: Wiec mysle , ze u mnie bedzie Onkyo śmigał :grin:

Powrót