• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki amplituner?

Reakcji
0
Witam, posiadam już zestaw głośników [FONT=&quot]Easy Touch ET-678, tuner telewizyjny [/FONT][FONT=&quot] AVerTV Hybrid Volar HD [/FONT][FONT=&quot]do laptopa, kartę dźwiękowa [/FONT][FONT=&quot]Creative Sound Blaster X-FI Surround 5.1[/FONT][FONT=&quot]. Każde z tych urządzeń ma pilot i występują konflikty np kiedy włączam radio to karta dźwiękowa mi się wyłącza i tego typu historie wiec wpadłem na pomysł zakupu amplitunera do tych głośników. Zalezalo by mi zeby posiadal wejscie jak i wyjscie optyczne.
[/FONT]

Ostatnia edycja:
Co to ma wspólnego z DIY?
Co to jest "dźwięk optyczny"?

Sent from my Milestone using Tapatalk

wpadłem na pomysł zakupu amplitunera do tych głośników

ale przeciez te glosniki sa aktywne. to jak ty to chcesz podlaczyc?
ominac suba z wlasnym zasilaniem?
jak dla mnie bez sensu
wydajac tyle kasy na amplituner wolalbym sprzedac wszystko i kupic jakis zestaw z marketu
nie najlepszy ale i tak o kilka klas lepszy niz to co masz

a ile za to wezmę? myślałem właśnie nad ta opcja

Dostaniesz tyle ile jest warte.

po co ci amplituner? Nie lepiej wzmaczniacz stereo + 2 kolumny ?
Jeśli muzyka przeważa nad filmami to bierz wzmaczniacz a jeśli odwrotnie to amplituner dzwieku otaczajacego.

w zasadzie masz racje, sprzedajac sprzet nie zarobisz nawet 100zl
tak wiec zostaw to co masz do kina i zakup stereo do sluchania muzyki ;)

Powrót