• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki cd??

Reakcji
4
Witam zastanawiam sie nad zakupem odtwarzacz cd, mam dvd panasonica RA 61 czytajacy dvd-audio ale chcialbym miec tez cos tylko do muzyki.
Zastanawiam sie nad jakims Harmanem alb Maranztem.
Chodzi o nie duza kase tylko zeby czytal cdr co radzicie?

Moze w innym dziel spytaj, poczytaj miesieczniki itd...
Sory ze sie czepiam ale tu sie buduje i omawia patenty akustyczne:)
PZDR

jezeli do 500 zł zdecydowanie szukaj technicsa najlepiej grajace cdki za male pieniadze model sp ps7 to mistrzostwo swiata

jezeli masz troche wiecej kasiorki bierz hrmana w ciemno ale tu duzo zalezy od tego jaki masz sprzecik towarzyszac i czego oczekujesz harman jest miesisty z duym basem

chodzi mi raczej o 200pln a w tej cenie sa rozne starsze Harmany nawet i Marantze tylko jaki model?

poszukaj
technicsa sl ps390 czy cos takiego sam mielm go kupe czasu gra fajnie i za 200 zł cos znajdziesz

wybacz ale jakos technics mi nie pasuje do porównania z Harmanem czy Marantzem chce coś z innej półki

Szczerze?Wole starą fonice niż każdego technicsa.Gra o wiele ładniej.Miałem 2 technicsy,jeden z jakiejś dolnej półki,drugi jakaś koza.Zostawiłem fonice,brzmi cieplej.Dobry niby ten technics ale jakoś sztucznie gra,mnie sie nie widzi.

Polecam ci Harmana sprzed dwoch generacji. Ja sprzedalem swojego leciwego i wysluzonego Technicsa SLPG390 i wlasnie dopiero co kupilem Harmana HD710 - nie ma porownania - zupelnie inna bajka. Przesterzen, lekki dzwiek mimo ze z duza iloscia basu, nic sie nie rozjezdza i nie rozmywa. Z DC-R nie ma problemu, chociaz czasem musi chwile pomyslec zanim zacznie odtwarzac.
Efekt tego zakupu jest taki ze teraz szukam wzmacniacza Harmana:)

[ Dodano: 2005-06-09, 18:06 ]
Aha, no i jesli o cene chodzi to zaplacilem za niego 140pln:)

o właśnie takie coś mi chodzi powiedz jeszcze gdzie dostane za taka cene?

ja sie moze podepne pod temat:
mysle nad zmiana mojej cdx480 yamahy, ma ona problemy z czytaniem porysowanych plytek. poszukiwalbym czegos z lepsza korekcja bledow - moglibyscie mi cos polecic? tak w granicach 300zl? moj wujek ma cd technicsa i ladnie mu czyta nawet porysowane mocno plyty, co do dziwku to sie nie wypowiadam bo ma amatorsko regenerowane altusy 110 ;]

dzieki za podpowiedzi

duzo ladniej graja zmie iarki maja ladniejszy dziwk milszy
lepej prowadza linie na uwage zasluguje
sl pd7-9

ja narazie slucham, tylko mp3 z koputera ;/, i tez sie zastanawiam nad zkupem jakiegos odtwarzacza. zastanawiam sie tylko, czy nie kupic odtwarzacza DVD, przeciez one tez czytaja CD-Audio, co o tym myslicie? czy nie warto, czy bedzie taka jakos jak z komputera?

wracam do tematu znalazlem Harmana 720 za okolo200 i 730 za 300 , warto tyle dać? ktory brać? słyszalem ze 710 i 720 to kaszana w porownaniu do 730 740 co Wy na to?

greg00 napisał:
ja narazie slucham, tylko mp3 z koputera ;/, i tez sie zastanawiam nad zkupem jakiegos odtwarzacza. zastanawiam sie tylko, czy nie kupic odtwarzacza DVD, przeciez one tez czytaja CD-Audio, co o tym myslicie? czy nie warto, czy bedzie taka jakos jak z komputera?

raczej odradzam, przez jakis czas sluchalem cd na odtwarzaczu dvd philipsa i wydawalo mi sie, ze jest ok, dokad nie sprawilem sobie juz niezbyt nowego denona dcd1300, roznica kolosalna, w dodatku naped jest bardzo cichy

Ja mam Onkyo 7111, w swojej kategori cenowej najlepszy odtwarzacz, oczywiście czyta cd-r, jeśli jesteś zainteresownay to moge go sprzedać za około 210zł (informacje na PW).

maxdila napisał:
Ja mam Onkyo 7111, w swojej kategori cenowej najlepszy odtwarzacz, oczywiście czyta cd-r, jeśli jesteś zainteresownay to moge go sprzedać za około 210zł (informacje na PW).

Jak taki dobry to czemu go sprzedajesz?

Też się rozglądam za jakimś odtwarzaczem więc pytam.

Powrót