• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki DAC i jaki selektor cyfrowy?

Reakcji
0
Witam

Chcę domontować jakiś DAC do mojego LM3886. Myślałem o lampucerze ale nie wiem skąd ją kupić? Na alledrogo nie ma. Jest natomiast coś takiego:

http://allegro.pl/dac-wm8740-dir9001-pcm2706-coax-usb-ver-2-i2333839505.html

Warto coś takiego nabyć? Kostki w sumie nie są złe ale nie wiem nic o konstrukcji. Są jakieś alternatywy w podobnej cenie?

Dodatkowo chciałbym jakiś selektor wejść audio do niego. Tak, żebym mógł podpiąć PS3 X360 i PC na raz do niego. Na mikrokontrolerze dam radę ale zasilanie może być wyzwaniem, szczególnie jeśli chodzi o DAC'a.

Nawet mógłbym zlecić komuś zrobienie płytki gdyby był ktoś chętny. Jak coś to PW.

Robię zamówienie na sterownik do wzmaka z selektorem... Możliwe, że jakaś płytka mi zostanie, bo nie wszyscy wpłacili...
Jeden przekaźnik 250V mógłbyś wykorzystać do załączania trafa od daca.

Ale koledze chodzi o selektor toru cyfrowego czyli różnego rodzaju spdif, toslink itp. Ty robisz zamówienie na selektor analogowy.

oracle, kup lampucere mini/maxi. Tylko trzeba uwazac, bo pojawilo sie mnostwo podrob. Ja juz nie sledze tego tematu ale sprzet polecam. Zreszta wystarczy poszukac w google opinii :)

Powrót