• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki filtr????

Reakcji
0
Mam skrzynie blaunkpunkta gtb300 i wzmaczniacz alpine 3523 (po zmostkowaniu 150 W RMS) potrzebuje filtr dolnoprzepustowy lub górnozaporowy najlepiej aktywny. jakies propozycje???? szukam w necie i nic konkretnego nie moge znalesc, interesuja mnie gotowe filtry, chociaz sam tez potrafie złozyc.
prosze o pomoc

moze macie jakies info na temat tego alpine 3523 (tez nie moge nic znalesc)

72_1_b.JPG

z tego co widzialem to 140RMS i chyba na wtyczkach Din jest o ile sie nie pomylilem

google prawde Ci powie :D

tak to wyglada

19_1_b.JPG

alp3523b.jpg

az taki amator nie jestem :) ten wzm. nie ma filtru
mozna taki filtr kupic gotowy ????

poszukaj na al;legro aktywna zwrotnica ...moze przy okazji znajdziesz aktywny filtr tylko pod suba ...byly takie produkowane. Pelna aktywna to widzialem na bank ale chyba taka Ci nie potrzebna i podejzewam ze jej cena bedzie wieksza na zakonczenie aukcji niz wartosc Twojego wzmacniacza.

100zł
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83782179
ma wszytko co Ci potrzebne

ta tez jest ok ale chyba nie ma "wlaczajacego" (niebieski) znaczy jest ale bardzo krotki :D
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=83458769

no ale dawać 100zł za zwrotkę ?:P
pozatym wzmak może sprzedać i dokladając tyle co za zwrotkę może mieć carpowera :P
BTW Smaluch, nie możesz sam zrobić tego prostego układu ?

chyba tak zrobie ze złoze sobie sam i zobacze jak to bedzie grac poprostu szukałam schematu jakiegos pozadnego filtru

zwrotnia aktywna fajny pomysł ale 100zł???? troche duzo......

jak ktos znajdzie jakis ciekawy schemat to niech wrzuci, thx

to jest GAIN CONTROL na Lewy i Prawy kanał 2V - 0,1V
przełaczniki: 1. MONO(R)-STEREO-MONO(L)
2. VARIABLE-FIXED

ten 2 nie wiem od czego jest

[ Dodano: 2006-02-01, 20:37 ]
VARIABLE-FIXED co to za przełącznik????

[ Dodano: 2006-02-03, 10:10 ]
VARIABLE-FIXED co to za przełącznik????

Powrót