• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki głośnik 10" w cenie 100 do max. 150zł do suba do a

Pawel S. napisał:
ewentualnie ja mam do sprzedania STXa GDN 27-300 w obudowie 32litry za 115zl ;)

Zależy jaki kształt ma ta buda..
Musi mieć pochyloną tylną ścianke żeby pasowała idalenie do bagażnika, wysokość tez gra rolę. Chodzi o to żeby dopasować optymalnie do bagażnika..

wysokość: 33cm
szerokość: 28cm
długość: 60cm na dole oraz 44cm na górze

waga calości to 17kg

obudowa jest troche nietypowa bo byla dopasowana do peugota 205. tobie pewnie zalezaloby na czyms takim??

Mniej więcej tylko nie tak potyrane... I ścięta ścianka z boku niepotzrebna, wystarczy ścięcie tylne. No i BR by trzeba do tego głosnika wyrżnąć.
Ogólnie kolega zamierza do auta cos zmajstrować ale najlepiej samemu (z moja pomocą).

brencik napisał:
Mniej więcej tylko nie tak potyrane...
tam jest tylko kopolka pogniecona i moge ja wymienic. material jest brudny i ma wgniecenie od wzmacniacza i na gorze od magnesu glosnika z polki

brencik napisał:
I ścięta ścianka z boku niepotzrebna, wystarczy ścięcie tylne
to sa 2 rozne obudowy ;] ta na dole moze bym za 500zl sprzedal :lol:

brencik napisał:
No i BR by trzeba do tego głosnika wyrżnąć.
tam jest wielki b-r szczelinowy :P powieksz sobie zdjecie (na scianie z gniazdem)

ja ostatnio kupilem mivoca xaw 210, w prawdzie to tylko 20cm glosnik a nie jak chcesz 25, do niego buda 20l br i jestem pod wrazeniem:D tez go napedzam cp 602

hehe dzisiaj przewiozlem kumpla ktory ma lanzara 15'' (obudowa ani br nie byla liczona w ogole :D ) mial go w golfie 3 i jak wsiadl do mojego tico i jak usylszal mojego mivoca xaw210 to go zamurowalo:D poszedl zobaczyc do bagaznika co mam za suba i nie uwierzyl ze cos tak malego moze tak grac:D

no i widzisz.
podobnie mial znajomy ktory wozil 2xSW1203z a uslyszal malutkiego peerlessa resolution 10 :P

a i co najwazniejsze, nie slychac mnie z 10000000 metrow:D poza samochodem bardziej slychac gore i srednie niz suba wiec jest bardzo pozytywnie:)

Powrót