• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki głośnik 8" do małej skrzynki?

Napisałem toż prawie :) JL Mają zwykle takie dobrocie że w br co najwyżej buczydło może wyjść.

Poszperałem troche w necie i znalazłem taki głosniczek nieduży jak Dynaudio.Co Panowie sądzicie o tym głosniku,dobry by był do małej zamkniętej skrzynki?

Polecam tę markę.
MW170 nie miałem, ale mam 2szt. 8" dla Volvo(prawdopodobnie nieco inna wersja MW180), oraz domowe 22W75A.

Tego z Volvo wrzuciłem do skrzynki 25l br strojonej na ok. 40Hz i kilka osób było pod dużym wrażeniem jak to sobie radzi.

Testowałem go też w 12l closed, było nieźle, ale w BR gra znacznie lepiej.

Z tanich pierdziawek jest jeszcze stx 17SW, wsadzisz go w 8 litrów z membraną bierną i masz mikro subka który trochę potrzęsie autem.

Cały czas spoglądam na te 8'' woofery i takie dwa w BR powinny całkiem fajnie zagrać
SW.STX.8.2.300.2x2.F.S.PC

Testował to ktoś?

Cały czas spoglądam na te 8'' woofery i takie dwa w BR powinny całkiem fajnie zagrać
SW.STX.8.2.300.2x2.F.S.PC

Testował to ktoś?

po co ci 2? :o
testowalem wiele razy
jak wyzdrowieje zmontuje docelowe skrzynie i wrzuce na forum

ten glosnik potrafi zrobic zamieszania jak chinska 12" :p

Mam sedana, z blachą i zbiornikiem paliwa za kanapą :blushing:

Z tą 17-200-8 od stx'a poradzi sobie każdy wzmak mający w mostku 200W @4ohm.

Wojtus masz audi czy mercedresa?

Jeżeli tak to średnio widzę te 8"

Powrót