• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

jaki głośnik do skrzyni basowej do auta??

Reakcji
0
Oto
moja skrzynia przeznaczona na głośnik niskotonowy. Skrzynie nie posiada
jeszcze bass-reflexu ale mam zamiar go zrobic. Skrzynia ma wymiary
szer/wys-bok góra/bok dół : 51/34,5/30/40. Ma pojemność 48 l.
Mam zamiar w niej zamontować głośnik :

http://www.skapiec.pl/site/cat/40/comp/186949

Prosze o pomoc i sugestie...

Załączniki

• dsc00015_100.jpg
    dsc00015_100.jpg
    34.9 KB · Wyświetleń: 0
  • dsc00013_190.jpg
    dsc00013_190.jpg
    36.7 KB · Wyświetleń: 0
  • dsc00011_212.jpg
    dsc00011_212.jpg
    49.6 KB · Wyświetleń: 0
  • dsc00006_965.jpg
    dsc00006_965.jpg
    34.3 KB · Wyświetleń: 0
Skrzynka bardzo ładna.
A to nie jest tak , że skrzynie dobiera sie pod głosnik?
Jaki masz do tego wzmacniacz?

Domino napisał:
Jaki masz do tego wzmacniacz?

do samej skrzyni raczej nie potrzebny :wink:

douglas, zacząłeś od złej strony, najpierw kupuje się głośnik a potem robi skrzynie. W ten litraż możesz dać STX 32 bądź 27/300 i stroić w okolicy 45Hz

douglas, czy Ty naprawde taki niereformowalny jestes? juz ci przeciez podalem propozycje glosnikow w tej cenie do tej skrzyni i odradzalem tego pionka
swoja droga to ta skrzynie bym spalil :|

A czemu od razu spalił??? Wiesz ile się męczyłem żeby to zmontowac??? Źle wykonana jest czy co?

przecież te dechy wyglądają jakbyś je przez kolano łamał. Będziesz potrzebował spoko szpachli żeby jakoś to wyglądało

wycinałem to za pomocą ręcznej piły elektrycznej a dziure na głośnik robiłem za pomocą wiertarki

Tylko dlaczego jest tak poobgryzana a ta dziura na glosnik taka nierowna ;)? Tez kiedys robilem otwory pod glosnik za pomoca wiertarki ale to mozna zrobic 'troszke' dokladniej... tak swoja droga to pomijajac to ze ta dziura ma zapewne pare srednic to jaka jest jej teoretyczna srednica? (jaki pakowac tam glosnik?)

Powrót