• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

jaki głośnik/głośniki do Kenwood KAC-729S

Reakcji
0
Kupiłem okazyjnie wzmacniacz Kenwood KAC-729S. Sprzęt będzie w Oplu Omega Kombi. Zostaje sprawa głośnika. Bagażnik spory więc miejsce na skrzynie jest masa. Chcę żeby dźwięk był mocny nawet przy nisko skręconej głośności. ma to być wersja budżetowa (coś taniego). w grę mogą wchodzić nawet dwa głośniki tak żeby dawał 4ohm. Katalogowa moc wzmacniacz 2x100 RMS bądź 1x300 RMS (nie trzeba wykorzystywać całej mocy ;) ). W aucie po prostu chce trochę więcej basu który czasami będzie potrafił pokazać pazurek. Muzyka wszelaka z przewaga Dancu i Techno.

mam takie dwa na stanie leża w szafie :wink: szału nie zrobiły na mnie chodz napewno graja lepiej od STX-ów AA za to z młodszej rodziny Re Audio przy tych gustach muzycznych zagraja napewno lepiej takie RE Audio RE-12 D4 chodz to moje zdanie po testowani obu zetawów :smile:

budżet nie jest dokładnie określony ale ma być tanio (chciałem się w 150 za głośniki zmieścić). Raczej bym preferował skrzynie b-r. Bardziej dźwięk mi się wtedy ciągnie (w ogóle w HH). Te RE to fajna propozycja ale finansowo nierealna chyba że Emil ma dla mnie super oferte :wink:

Chcę po prostu podnieść poziom basu w aucie (żadna wymiana seryjnych głośników nie wchodzi w grę).

PS. co do głośników mogą być używki

lklukasz napisał:
a ja ci polecę stx-a 30AP
http://stx.pl/gdn-30-300-4-ap.html
naprawdę bardzo fajny głośnik. Testowałem go ostatnio i powiem, że robi wrażenie. Fajny, szybki, nisko schodzący bas. Polecam.
pomyliles glosniki :!:
ten stary AP wcale nisko nie schodzil
gral bardzo szybko, zroznicowanie ale nie schodzil nisko jak na 12"

Powrót