• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Jaki głośnik i wzmacniacz do suba - muza clubowa

Reakcji
0
Witam jak w temacie jaki głośnik i wzmacniacz polecacie do suba który będzie przeważnie grał muzyke clubową w samochodzie typu sedan oraz by skrzynia nie była zbyt wielka myslę o głośniku HERTZ HX 250 D oraz wzmacniacz u-DIMENSION EL D61 ale nie jest zbyt wiele opini o tej konfiguracji,kwota jaką mogę przeznaczyć max 1500zł

---------- Post dodany o 12:06 ---------- Poprzedni post o 00:44 ----------

Tutaj bezpośrednie linki do wyżej podanych urządzeń HERTZ HX 250 D oraz u-DIMENSION EL D61

Może wypowiem się co do samego głośnika i do tego co słuchałem.
Skoro masz sedana to jednak szukałbym jakiejś 12'
Przy musie klubowej wg mojej opinii bardzo dobrze sprawdza się Rainbow Hummer 12. Mam takiego w autku i słucham właśnie takiej muzyki.
Porównywałem go do Hertza, aczkolwiek do starszej serii Es, Pioneera, Infinity (tych z zakresu cen do 400zł) Ten HX jest już powiedzmy zbliżony klasą do Hammera, chodź też nie koniecznie... OD siebie to muzy klubowej polecam Hammera 12.

ja polecam focala utopie slyszalem wszytskie grają pięknie

A ja ci polecę Mercedesa klasy S i tak pod,tez widziałem jak fajnie jeżdżą .
A tak na powagę jeśli klubowa to Powerbass L -60 tego rodzaju muzy,dużo dołu średnich mniej i trochę ostrzą górą.
Dobierając resztę sprzętu można Górę trochę przytemperować.

A tak na powagę jeśli klubowa to Powerbass L -60 tego rodzaju muzy,dużo dołu średnich mniej i trochę ostrzą górą.
Dobierając resztę sprzętu można Górę trochę przytemperować.

Kolega chcial kupić SUBA,a nie glośniki na przód i wzmacniacz do niego.

A to przepraszam nie doczytałem, ale nocne zmiany w pracy robią swoje.
W temacie Suba to ja raczej się nie wypowiem ,nigdy nie posiadałem ale też za jakimś się rozglądam.

Życzę owocnych poszukiwań,pozdrawiam.

Ja juz X lat temu kupilem bsw 124-II i nie narzekam. Do dzisiaj zaskakuje mnie szybkoscia. Moze nie ma za duzo tzw. Miesa ale napewno jest szybki, nie gubi sie i potrafi wytworzyc naprawde calkiem przyzwoite cisnienie. Wyglad tylko odrzuca bo wyglada jak z bazaru no i raczej ciezko go dostac :/

Powrót