• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

JAki głosnik , jaka Obudowa /Pomózcie

panowie ta romowa nie prowadzi do nikad wg mnie ten glosnik jest poprostu srednio dobry
dobrze zaprojektowany cw zje go na sniadanie (to jest moje zdanie)
a co do stxa nie przekonasz mnie do neigo za zadne skarby nie lubie samej firmy nie lubie jej produktow wg mnei sa kiepski to moje prywatne odczucie i nie przekonasz mnie
widzialem ruszajcy sie magnes w stxie i na tym koniec kazdy ma swoje gusta i swoich faworytow

ja juz naprawde swoje slyszalem i starych drzew sie nie przesadza

strasznie cie ten magnes poruszyl... nie wiem, jak mi w beymie odpadl magnes to jakos mnie to nie zrazilo do firmy oddalem wymienili chociaz bylo sie trzeba naklocic ale w koncu zrozumieli klient nasz pan i tyle... no ale nic... ja bym tylko prosil grzecznie co cie przekonalo do tych boshmanow...albo co jest w tych ktore wymieniles takiego ponad przecietnego albo inaczej...cos co sprawia ze sa lepsze od stx`a...nie wiem nigdy nie slyszalem ale skoro mowisz ze dobre to moze warto sie zainteresowac i sprawdzic co to faktycznie jest...

wezmy cw w obudowie z 60 l closed mocno wytlumionej ze wzmakiem chociaz by pa300

a co do boschmanow ujela mnei w nich jedna checha moga ladnie zgarac naprawde w malych obudowach potrafia nisko zejsc i trzymaja rytm kosztuja niewiele wiecej jak stx a jakos wykonania wyzsza

mnie poprostu nei przypadla do gusty jakos dziwku wydow\bywajaca sie z tego glosnika lubie bas twardy szczegolowy wrecz zachaczajacy immitujacy estrade a stx gra inaczej
w cw taka namiastke daje mi przynajmniej ja iwem ze wy lubicie stxa i ja was nie przekonam do swojego ani wy mnei do sowjego nawet zeby ten glosnik gral jak xls to ja go nie kupie

wezmy cw w obudowie z 60 l closed mocno wytlumionej ze wzmakiem chociaz by pa300
słuchałem go w chyba 50l closed pod 400w wzmakiem...
grało beznadziejnie, muli, bas jest sztuczny, jednostajny...
i jeszcze to furkoczenie...
tego CW też nie miałeś ?

a co do boschmanow ujela mnei w nich jedna checha moga ladnie zgarac naprawde w malych obudowach potrafia nisko zejsc i trzymaja rytm kosztuja niewiele wiecej jak stx a jakos wykonania wyzsza
niewiele więcej = 2 razy więcej...
pozatym patrząc tak powierzchownie to większość tej różnicy idzie w jakieś wizualne bajery ...
Nie wiem jak Ty,ale ja zwykle chowam magnes wewnątrz budy więc nie mam zamiaru płacić za coś czego i tak nie odczuje...
Tym bardziej że niekiedy to wygląda nieco wiejsko...

[ Dodano: 2006-02-15, 18:49 ]
nawet zeby ten glosnik gral jak xls to ja go nie kupie
...

teraz chyba wnioskuje ze ty nie miales cw albo porpostu sluchales jego kiepskiej aplikacji

LUKASZ, i takero, wasze posty to rozmowa ateisty z katolikiem (obu nawiedzonych, ma swoje zdanie i nie bierze pod uwage argumentów drugiego)

Panowie wasz przykład dobitnie pokazuje, że gusty ludzkie są inne i każdemu pasuje coś innego jednemu bardziej pasuje cw drugiemu ap. Jeden głośnik w tej samej aplikacji z tym samym zaislaniem w innym pomieszczeniu może zagrać zupełnie inaczej. Proponuje abyście publicznie przyjeli argumenty drugiego i zostali i tak przy swoim zdaniu :)

teraz chyba wnioskuje ze ty nie miales cw albo porpostu sluchales jego kiepskiej aplikacji
zobacz co troszkę wyżej napisałem.
i nie zarzucaj mi kłamstwa...

zajaranyy, gust gustem ;]
ale sam lukasz napisał:
nawet zeby ten glosnik gral jak xls to ja go nie kupie
więc tu chyba nie o gust chodzi...

[ Dodano: 2006-02-15, 19:07 ]
a moje odczucia co do stxa sie potwierdzaja
znaczy co?

a ja proponuje spota i zaprosic na niego LUKASZa,zalatwic stxa ap.cw,tesle,i kilka innych w/w
......

Niedlugo bede mial tego ap to zobacze czy to cos warte jest;]
A co do zjazdu to jak sie cieplo zrobi:)

mam w domu CW mam AP

historia CW - stoi 2 lata nieuzywany
historia AP mocno się zaprzyjaźniłem - jeździ zemną na uczelnie i słucham go przynajmniej godzine dziennie

CW w aplikacji optymalnej

AP - w budzie jaką znalazłem bo niemiałem czasu zrobić właściwej....

chyba dojdzie do tego ze ja kupie AP i zobaczymy co z tego bedzie..... niektorzy wiedza do jakiej ilosci wooferow bede mial porownanie, najpierw jednak chce kupic panel irka, prawdopodobnie w marcu..... odzaluje se troche i cholera kupie tego AP i napisze co z mojej strony bedzie mi sie nasowac.

Mam nadzieje ze i w 35L BR zagra bo taka obudowe robie do DLS'a oczywiscie strojenie odpowiednie dal bym do AP a jezeli wymaga wiekszej budy to bedzie trzeba zrobic druga.....

Chcecie zobaczyć co ja zrobilem z digitalem z CW1202C ? W tej akcji brali udział:
-wiertarka Bosha
-wyrzynarka B&D

hehe ;]
nie wiem czyto te zjecia na dole ale są dobre ;]

Troche kasy zbiore i kupuje Raczej AP :P
Musze swoich dłuzników poscigac :P

[ Dodano: 2006-02-16, 23:40 ]
Wiem ze za tą wypowiedz mozecie mnie pojechac no ale jednak :/
Mam problem z opcjami w programie WinIsid (nawet z instrukcją)
Nie potrafie wypełnic wszystkich pól :/
No sorry ale JA jestem za głupi na to a chciał bym zeby było dobrze
Mógł by mi ktos policzyc co i jak z kolumną za pomocą tego programu
na Głosnik STX GDN-30-300-4-AP
Bede bardzo wdzieczny.

NApiszcie mi jaka ma byc BR bo ja tez nie wiem :/
http://www.stx.pl/index.php?vMenu=3&vMenuItem=0&vSubPage=174&vItemDB=itemdb ?
A musze wiedziec ile mam kasy miec
Prosze jeszcze raz o Pomoc

Powrót